miercuri, 23 iulie 2008

Un leu pentru o sala de spectacole

Tocmai m-a pocnit... si pe mine. Un post despre Casa de Incultura a Sindicatelor din Roman mi-a deschis larg ochii si... cu beculetul aprins - propun ca banii stransi din proiectul "dai un leu" sa fie utilizati pentru constuirea unei sali de spectacole, astfel incat sa ne bucuram si noi, macar o data la doua saptamani, de un teatru, o opereta sau... un stand up comedy sau chiar un film. Cultura nu este o afacere, dar proiectul isi propune sa vina cu ceva bun pentru Roman. Nu avem casa de cultura (actuala e administrata prost de sindicate, pe principiul castigurilor, care nu au legatura cu o eventuala cultura). Un pic de cultura pentru Roman, ca si un pic de dragoste pentru Roman, nu strica si face chiar bine.
E o idee, eu o sustin. E usor de realizat si de "manageriat" pe mai departe.

Pentru o lume mai buna. Brb.

2 comentarii:

un'A'mic spunea...

nu ar fi o idee rea sa vedem si in curtea vecinului. casa armatei are in continuare o trupa de teatru cu care va participa in octombrie, parca, la festivalul de teatru de la craiova. daca acolo se poate, in conditiile in care MAPN nu-si bate capul macar cu asa ceva, inseamna ca se poate peste tot, insa nu se vrea. e mai usor sa ai trei angajati decat o trupa de teatru. daca Doru Alexandru nu este capabil de mai mult, cineva ar trebui sa-i spuna si lui asta, nu?

Claudia Matei spunea...

I-am zis si io si cei 600 de romascani care au cumparat in iarna toate biletele la spectacolul "liliacul". Lor le-a raspuns "nu am putere", mie mi-a zis ca sunt tupeista si nesimtita ca ii cer socoteala. Pentru unii, ignoranta e cea mai buna. Mie mi-a demonstrat ca neputinta sa se numeste tupeu nesimtit. Eu am abandonat ideea de a salva o cauza pierduta, e pacat sa lupti pentru schimbarea care nu se vrea. Prefer un nou inceput.