vineri, 4 iulie 2008

Post nr. 100 – o lume mai (ne)buna

Am ajuns la mesajul cu nr. 100. Nu v-am pregatit tort, dar acushica ies la bere…

Ma gandesc de ceva zile la un proiect maret, nu unicat. Ieri seara cred ca am gasit solutia perfecta. Totul a plecat de la teama, supararea, indignarea, dezamagirea, uimirea si sila (sirul ar putea continua la nesfarsit) ca traim intr-o lume nebuna, creata si locuita de oameni insensibili, indiferenti, creati din de ura, resentimente si loviti, ca de fulger, de pofta avida de a musca din cel de langa sau din cel de mai departe.

“Da un leu pentru Ateneu” este punctul de pornire si motivul pentru care am incredere ca proiectul poate avea succes. Eu vreau tot un leu, dar nu pentru Ateneu, ci pentru o lume mai buna. Imi propun sa adun un leu de la toti romascanii. (La alegeri, cu drept de vot, erau aproape 63.000 de oameni). Nu s-ar strange o avere, ba chiar o suma mica spun unii, dar ar putea fi inceputul unei lumi mai bune.

Nu stiu ce as face cu banii, dar ma gandesc la variante cum ar fi o cantina sociala, un adapost pentru oamenii strazii, un parc, o paine pe zi la copiii strazii, o donatie pentru a salva viata unui alt om… Sunt mii si mii de lucruri bune care se pot face… Important este sa facem un lucru bun. In iarna, cel putin trei oameni se ofereau voluntari sa faca si sa serveasca in centrul orasului ceva de-ale gurii oamenilor necajiti. Din iarna pana in vara nu s-au schimbat decat anotimpurile…

Daca voi reusi, inseamna ca teoria mea conform careia oamenii sunt plini de ura a fost o proiectie nereusita a realitatii mele. Daca nu voi reusi, nu inseamna ca toti oamenii sunt cretini, ci doar ca lumea nu va fi mai buna sau atat de buna pe cat este moral sa fie.

Proiectul nu e unicat. Sunt sigura ca au mai incercat si altii. E un vis, cu totii avem dreptul de a visa. Nu avem, insa, dreptul de a refuza sa mai luptam...

NB: Pentru ca e moment de sarbatoare, va felicit pe cei care ma cititi ( si suportati)! Nu ati castigat nimic de la mine, insa cred ca “sacrificiul” meu – de a scrie – si mai ales al vostru – de a ma citi – este un lucru mai bun decat nimic.

Pentru o lume mai buna. Brb.

Niciun comentariu: