miercuri, 30 iulie 2008

"Calcata" de masina, cu martor Politia Roman

Azi, in toiul zilei, in centrul orasului, la ora de maxima audienta, cu jurnalisti care abia asteptau sa dea stirea la ziar/tv, era sa ajung mai sus decat toti, probabil in iad. Un idiot, cu audi, un cocalar prost, cu pitzipoanca langa el, era sa ma spulbere pe trecerea de pietoni. La intersectia de la Casa de Cultura, cu sens de mers CNRV – Casa Modei (strada libertatii). Pe E 85, dupa ce ma asigur, eu si colegul de presa, traversam. Cocalarul nu ne vede in mijlocul strazii si franeaza in ultima secunda, fara a ne lovi si porneste imediat in tromba. Lumea se opreste in loc, dau sa ma intorc sa notez frumos nr. de inmatriculare si dau cu ochii exact de cine trebuia. Masina politei rutiere, condusa de un agent, platit sa-mi asigure mie protectie pe trecere de pietoni si platit sa-i salte cocalarului carnetul. Ii fac semn indignata spre cocalarul in audi. Culmea, desi era in masina si vazuse toata intamplarea, politistul imi face semnul cnoscut “mergeti, mergeti”, indignat si mai tare decat mine ca imi permit sa-i spun ce are de facut. Eu urc pe trotuar si el pleaca linistit. Din pacate, ii doresc agentului sa iasa la pensie repede, chiar daca avea doar vreo 35 de ani. Am sunat la comandantul politiei, balau, si in cateva ore depun reclamatie, ca simplu cetatean, impotriva agentului.

Toate astea se intampla tocmai in ziua in care statul roman baga miliarde in campania de prevenire a accidentelor datorate vitezei. Abia azi dimineata scriam despre viteza si incercarea politiei de a-i mai calma pe soferi. Retrag cele spuse si astept raspunsul Politiei, ala oficial. Nu vreau sanctionarea politistului, nu-mi foloseste la nimic, insa vreau sa-i spun, cu propriile mele cuvinte, cateva lucruri, personal si personale. Calm, nu ma gandesc nici sa-l bat, nici sa-l injur, desi le merita.

Conduceti safe. Brb.


Update: O "petitie" cu problema mea personala, de cetatean, a fost adresata si IPJ Neamt. Revin

2 comentarii:

Anonim spunea...

De ce nu ai luat exemplul meu si sa-i "feliciti" pe domnii militieni? Ce o sa-ti faca soro?? Or sa te aresteze?

Claudia Matei spunea...

Data viitoare, intai vreau sa intru in istorie... sa-i spune personal lu' nene militianul ca e un bou si o jigodie imputita si...