luni, 21 iulie 2008

Primit cadou agenda cu "lei"

Primarul Leoreanu a dat astazi prima spaga ziaristilor. El nu stie, dar noi stim cum merg lucrurile astea. Ba o cafelutza, ba un fursec la o inaugurare, ba o agenda si un pix, dupa care presa iti pica la picioare. Ei, pe naiba… Glumesc, unii iti dau la picioare sau peste ele.

Din toata gluma, partea serioasa e ca primarul Leo a dat presei, ca la a doua conferinta de presa, ca cadou cate o agenda, sa ajunga la toata lumea. Ba, mai mult, la unii a si semnat-o, nu ca primarul, ci cu indemnuri demne sa ramana pentru vesnicie. Ziaristii au promis s-o umple. Nu cu vorbe de duh, ci cu fapte, alte administratiei locale. Conform dedicatiei, primarul isi doreste o relatie “transparenta” cu presa, nu ca vreun primar stie ce e aia transparenta. Eu as promite ca ma dezbrac de ideile preconcepute, daca el promite ca nu-si va mai speria angajatii care vorbesc cu presa. Asa am trai fericiti… intr-o nuditate completa si plina de obiectivitate.

Nu toata lumea pretuieste schimbarea la fata. Flora Ordean, cunoscuta sub mai multe denumiri arhaice, i-a acoperit fata primarului. In gura i-a asezat tocmai sigla de la RomTv. Sa fie oare televiziunea fostei administratii pornita sa-i puna pumnu’n gura actualei conduceri sau cuvintele de la RomTv vor apartine acum portocaliilor, printr-o usoara schimbare nu de fata, ci de actionariat? Cine stie, vom trai si vom scrie!

Ramaneti calmi. Brb.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Spaga? Picture this: o conferinta de presa fara apa/suc, covrigeii din dotare sau materialele promotionale pe care presa stie ca cel intervievat le are in buzunar. Scandal, panarama, apropouri ironice, ba mai mult facute si publice, ca deh, presarul are cu ce. Imi amintesc chiar ca cineva de prin presa, nu dau nume, persoana importanta, se plangea prin campania electorala ca nu a primit un anumit item. A? Suna cunoscut? :o)

Claudia Matei spunea...

Suc beau, de mancat las pe altii, nu dau nume, dar sunt mai vechi in presa. Cica era o vreme cand isi luau si la pachet :D. Si asa e, am auzit ca prin orasele mari, daca nu dai ceva la presa (si nu covigei) pres...arii nici nu stau de vorba. Nici tu buna ziua, nici tu... nimic. Doar "hai pa". Oricum eu sunt dependenta de brichete, pixuri si agende... Le mananc pe paine, deci mai da la mine...

un'A'mic spunea...

Pai mai tata, daca dai cu penitza, e normal sa ramai fara cernrala. De aia s-a gandit primarele sa va umple de pixE si agendURI :). Ca la ai de dau din gura (radio/tv) nu le poate umple gura decat cu... in fine, las-o asha :)