miercuri, 2 iulie 2008

Politica e ca sarea-n bucate

Iubesc politica. Imi plac partidele din ziua de azi, care au doctrine clare, bine delimitate, care le permit alegatorilor sa decida in cunostinta de cauza. Ador uniunile amoroase de-o noapte intre straini, pentru binele meu si al tau, bineinteles.

Din borsul politic actual distingem clar cine este sarea si piperul – Gheorghe Stefan – insa restul ingredientelor este clar mult prea fad ca sa conteze. Parca as gasi in ciorba niste varza, de Bruxelles, si un pic de ceapa, rosie, de apa, dar nu mi-e foarte clar. Mai rau este ca nici bucatarul nu mai stie ce sa amestece. Stie ca ciolanul nu se-mparte, ci se pune-n varza, si ca ciorba trebuie acrita, cu corcoduse. Daca pentru postul de viceprimar, Leoreanu spune ca-si tine promisiunea si alege un liberal de-al lui Ursarescu, asteptam impartirea judetului, ca la cartea de bucate, pentru parlamentare. Portocaliul – format din vopsea de oua galbena si rosie – va alege o alta sau aceeasi culoarea de combinatie din ROGVAIV-ul disponibil. Totul tine de gust, iar ca sarea in bucate nu-i nimeni.

Sa nu uitam, totusi, ca, inainte si dupa masa, romanii isi fac sfanta cruce, multumindu-i Celui de Sus pentru bucatele alese, prin vot democratic.

Ramaneti calmi. Brb.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Dar nu uita ca ceea ce maninci in final nu e coaja colorata de politicieni promitatori, ci oul fiert de ideea ca nu isi vor respecta promisiunile.... Iar legat de sfanta cruce, sa nu ridicam poalele ci sa zicem "sus parinte, ca se uda cartile"... de joc...

Claudia Matei spunea...

Mi-a placut.. Bun. Singura "apostrofare", daca mi se permite, "sfanta cruce" era cu referire la Cazan (PNDC), desi cred ca o sa-si poarte crucea singur pe mai departe... Sau o sa-si ridice poalele singur, ca doar e cald afara...

Anonim spunea...

Poate scade pretu la marar... ca gazele de esapament e scumpe