luni, 7 iulie 2008

Plangeri… de mila (II)

Apropo ca nu vad subiectul, sensul si rostul in si din textul de pe prima pagina de la ZdR de azi: Vecinul meu scria despre acest subiect, care nu e nici stire... nici... nici, in urma cu aproape o luna. Deci, wtf... dblm si plm? Nu exista firma, asa si? Dar daca exista ce se intampla, erau argumentele "profesionistilor" mai credibile? Proiectele politicienilor din campaniile electorale egzista? Nu, nu pe hartie, pe pamant... le vede cineva? Dar stire obiectiva exista? Eu consider ca nu, dar na, ce stiu eu...
Logica din fundul milei: politicienii exista si spun multe; CIS nu exista si spunea multe. Cine iese castigator? - Cel care da un leu pentru o lume mai buna, asta da realitate pentru cele doua categorii.

11 comentarii:

cătălinu™ spunea...

1.Subiectul = e o chestie care n-a mai fost zisa de nimeni pina acuma, eventual banuita si speculata de mine pe blog, si de atii la o bere, dar atita. Deci, teoretic, orice chestia care n-a mai fost scrisa la gazeta se face subect de presa. Punct. A ca subectu ii deranjeaza pe unii, asta e. Nu le poti ave ape toate in viata.
2. Sensul = daca n-a mai fost zisa, inseamna ca avea un "inteles" sa fie spusa. Pentru cine are chef sa "inteleaga", a.k.a. sa "recunoasca".
3. Rostul = 1 + 2. Si pentru ca "aia" de la "«CIS»" sa fie luati la rost =))

Claudia Matei spunea...

Cum zici tu, numai ca... subiectul nu deranjeaza pe nimeni. Carpusor doarme linistit, iar "profesionistii" nu mai au de mult timp contract cu romanul si li se cam rupe...de roman. Un singur lucru e corect - ca trebuia spus, dar trebuia zis atunci, nu acum, cand incerci sa(-ti) explici un esec...si cum ai picat, dai vina repede pe capra vecinului.
Raman la ideea ca subiectele mele sunt mai bune decat a vorbi despre o firma neexistenta si sa te lamentezi ca din cauza ei ai pierdut alegerile. Asta e problema unui om, nu a unei comunitati. Lumea e satula de victime, politicieni si de campanii electorale. Asa cum am mai spus, nu pot sa le plang de mila politicienilor, e prea de tot. Daca am fi maturi, am recunoaste ca toata campania fu' o porcarie, altfel specialistii si profesionistii faceau bara-bara. Parerea mea.

cătălinu™ spunea...

Ca nu mai are treaba cu alegerile si ca ce-a fost, a fost, asta e foarte adevarat. Daca a influentat fluturasul ala rezultatul alagerilor, si de asta ma indoiesc.
Am comentat doar cu privire la afirmatia ca "n-ar fi subiect de presa", ca "n-ar avea sens" si nici "rost". Ca orice cuvint are un "sens" si un "rost" pentru fiecare, si asta e adevarat. Fiecare interpreteaza "cum vrea". Putini o sa interpreteze "cum trebuie". In jungla capitalista putini sint suficient de nebuni/prosti sa-si taie singuri craca de sub picioare. Nici pentru un crez sau ideal. Nici pentru un leu. :P

Claudia Matei spunea...

Mda...ai fost tu cam radical in prima parte, dar ti-ai revenit :p. Unora poti sa le dai un leu si nu stiu ce sa faca cu el...ai dreptate. Si la mine, "scopul si rostul" aveau un sens abscons, ca in articol, iar stirea o aveau toti de atunci, inclusiv tu. De ce s-o tii ascunsa pana acum? da-le-o'n gura, din prima...ca sa nu risti sa ti-o traga ei ;).

Anonim spunea...

Draga Claudia, normal ca nu vezi subiectul daca nu e scris de tine...dar na unii isi folosesc blogul doar pentru a-şi exprima insatisfactiile din viara reala.
Keep cool!

Claudia Matei spunea...

Da, asa e, sunt o invidioasa, dar macar eu am sentimente inca umane. In rest, asa e, oftica ma tine-n viata. Totusi, am declarat ca ZdR e mai bun decat "altii", am si argumentat, asa ca... nu ai dreptate in totalitate.

Anonim spunea...

mai, fetita, te cam chinuie talentul...ar fi bine sa-ti vezi de carpusorul tau care te-a tinut in brate si sa nu te mai legi de orice fleac. ai pierdut, recunoaste, papusa. nu ai ce face acasa ,de judeci pe altii? scuteste-ne de aerele tale. hai, pa!

Anonim spunea...

Hei..stop si de la capat. Care profesionisti?! Gavna sau cum s-o intitula domnisoara aia cu profil de profesoara de pension? Cei care habar n-au cu ce se mananca realitatea profunda a Romanului sau chiar poate a Romaniei? Cei care au impresia ca in carti gasesc raspunsul la toate si ca 1+1=2. In politica e ca si in contabilitate, adunarea e de fapt o operatiune complexa in care 1+1 da orice rezultat in afara de 2! Nu pot sa spun (pe gratis :)) care au fost greselile majore in campania lui Ursarescu, probabil ar fi oricum destul de tardiv in a compensa situatia, dar trebuie reluat totul de la 0! Trebuie construit un personaj, un produs vandabil, dincolo de "eu nu ma voi schimba niciodata si nu voi minti" afirmatie pe care nu o mai crede nici baba safta de la Balcescu. Get real. Get Pro. Daca nu, ce basca mea mai candideaza, pentru ca ii dau in scris ca pierde si timp si bani si imagine. No, hai pa!

Anonim spunea...

ALEX

Mai Mishu aviatiatoru...dar tu ce ai facut la viata ta de te pricepi asa bine sa dai sfaturi...te-ai implicat oare, stii ce inseamna o campanie electorala, dar nu doar aparent...hai k ai revolutionat stiinta cu produsul vandabil...si un copil stie asta...

Claudia Matei spunea...

Distinse "anonime", ma bucur ca ne cunoastem...in acest mediu deloc academic, ci prietenos si zambitor. Singura idee importanta este ca eu nu judec, imi dau cu parerea, ca si tine, chiar argumentat (in ceea ce ma priveste). E blogul meu, parerea mea. Iar cine ma tine pe mine in brate e mai personal decat blogul si deloc public. Comentariile sunt publice si chiar libere... anonime sau nu. Ramai calm, ne mai auzim.

Anonim spunea...

Draga anonimule Alex chiar daca "ai k ai revolutionat stiinta cu produsul vandabil...si un copil stie asta..." cand am spus "trebuie" ma refeream la sensul direct. Sunt convins ca pana si un copil stie (ca doar scrie si prin manuale), dar de la "a sti" la "a face" e un pas pe care iata ca rezultatele si realitatea o confirma, cel sau cei in discutie nu au reusit sa-l faca. Am deranjat cu parerea mea de mai devreme? Am jignit pe cineva spunand adevarul? Scuzele mele de rigoare, dar realitatea a aratat cu totul altceva. Oricum e tardiv.

P.S. Avantajul anonimatului e ca la intrebarea ta raspunsul s-ar putea sa fie "Da!", iar atunci, ce te faci? :D Si inca ceva care cred ca scrie si prin manuale... problema este ca discutam despre "arta" si nu despre "stiinta". Cam atat.