joi, 19 iunie 2008

Am o problema cu… chelnerii

Am o problema, mai veche si nerezolvata, cu chelnerii, picolii, ospatarii si cum le mai spune. Eu pierd vremea si banii, des si multi (in aceasta ordine), in oras. Pe unde merg, ador sa vad fete zambitoare si chelneri serviabili. Imi reuseste din ce in ce mai rar. Nu cer mult, ci doar un pic de bunavointa. Pe oriunde merg, dau peste zeflemisti, prost crescuti (mai ceva ca mine), sictiriti, plictisiti si total nepregatiti. Nu stiu sa spuna “buna ziua”, nu stiu ce au pe “stoc”, te lasa sa astepti o vesnicie pana iti aduc berea, iar nota la fel, de parca ar plati-o ei. Nici macar cei scoliti la o particulara de Roman si care, se pare, ca nu sunt platiti, nu au o scuza. Nu iau bani de la patron, dar ar putea sa ia de la mine, numai ca… deranjul lor se pare ca e prea scump pentru portofelul meu.

Am intalnit si chelneri fericiti. Unul din scoala veche particulara, Ovidiu. Le are dom’le. Ii stie pe toti, stie ce beau de obicei, face conversatie de complezenta, dar reusita. Merita banii! Am sa-mi cumpar un chelner, numai al meu. Sa-mi dea de baut si de mancat. Asa am si cu cine iesi in oras, iar de servire nu m-as mai plange.

NB: Apropo de picolitza. Dupa un an de la terminarea facultatii, unui fost coleg ii vine ideea de a pune pe “tapet” realizarile tuturor. Cei mai multi nu au raspuns invitatiei, dar a raspuns o colega. Mesajul a fost: salut, sunt x, de un an lucrez in italia ca picolitza (terminase jurnalistica). Oare din nota de plata face un pamflet, sa mori de ras cand o citesti?

Ramaneti calmi. Brb.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Nu mai zi mey ca nu ai cu cine iesi in oras. Ies eu cu tine, doar sa ne decidem asupra orasului :))

Ma gadeam la Bucuresti, Brasov, Roman sau Cluj.
Eu cunosc B&B si tu C&R (cel putin)

Iti zic eu ca gasim ospatari amabili si cu chef de viata, trebuie doar sa ii cautam ceva vreme :(

P.S. - la restaurantul japonez Tokio din Cluj am intalnit o chelnerita super mega ultra foarte tare frate!
Plus mancarea de nota 11 si preturile zic eu mai mult decat rezonabile ;)
http://www.tokyorestaurant.ro/

Anonim spunea...

mihaidd: am uitat sa mentionez ca e restaurantul preferat al ex-ei mele unde m-a tarat acum 2 saptamani, dar e bun material de agatat asa ca wtf.

Claudia Matei spunea...

Sper sa nu fie locul unde ti-a dat papucii... si sper ca daca tot a facut asta sa nu fie din cauza chelnaritei :D. Noi avem o terasa super, fac eu cinste, chelnerita adu-o de la cj.

Anonim spunea...

ai inteles in gura scumpo, mai citeste odata.