joi, 5 iunie 2008

Dictionar Explicativ Personal

Staff de campanie – mercenari. Lipsiti de orice scrupule, semneaza contracte cu politicieni sau partide si le indeplinesc, pentru bani, cerintele. Azi semneaza cu un om, maine cu altul, ca in viata - oamenii se perinda. Nu semneaza cu orasul sau cu Dumnezeu contracte. Sint oameni ca si mine, ca si voi, cu nevoi. As sta oricand la masa cu familia Saftoiu. Oricand.

Politicienii – jigodii. Oameni lipsiti de scrupule care se folosesc de ceilalti oameni pentru a-si atinge scopurile. Niciunul dintre oamenii care i-am votat sau i-ati votat nu v-au dat nimic. Nici nu o sa va dea. De-aia ei nu exista pentru unii, decat o data la patru ani, si doar doua minute, cat pun stampila.

Blog – un spatiu personal, de-aia exista si etichete – pe care unii sint dispusi sa-l imparta. Nu e nimeni obligat sa accepte provocarea. Pe blog se pot scrie povesti, istoria sau nimic. Pe blog poti intra sau poti da “ignore’. Blogul este o optiune. Personala. O conventie pe care ti-o asumi.

Prietenie – persoane pe care le leaga aceleasi interese, meschine sau nu. Prieteni sunt oamenii care isi iau apararea, care il inteleg si-l ajuta pe cel de langa. Prietenii nu se judeca, prietenii comunica, pentru a depasi jegosheniile vietii. Prietenii sunt cei pe care daca ii suni - raspund, daca le ceri sa-si dea o mana pentru tine, si-o dau si pe cea dreapta. Prietenii sunt cei care intai te ajuta si apoi vad daca a meritat. Prietenii sunt cei care te asculta si iti dau sfaturi si daca nu le accepti nu te trimit la dracu, ci te accepta asa cum esti. Pentru ca si prietenii sunt diferiti.

Pentru mine, prietenia e sfanta. As lasa oricand munca, iubirea sau banii pentru un prieten. As da regatul meu pentru o prietenie. Mi-as vinde sufletul "liberalilor/social democratilor/sau democrat-liberalilor" pentru un prieten. Dar unul adevarat. Probabil ca de aceea am atat de putini prieteni ai mei.

Ramaneti aproape. Brb.

Niciun comentariu: