luni, 30 iunie 2008

Va dau… liber la angajari

Schimbarea de “stafeta”, cum spun unii, inseamna si schimbarea de job, pentru altii de data aceasta. De la 15 iunie, de la miezul noptii mai exact, in Primaria Roman se respira/inspira un aer usor bacovian. Angajatii simt cum capacul sicriului se inchide asupra lor, ca preotul cel nou le canta prohodul, desi moartea nu-i pe aproape, dar ingerii mortii musca fara anestezie din carnea vie ca aurolacii din punga de plastic. Mai nou, aliatii, fortele naturii galbene, asteapta ca multe capete sa cada, ca oamenii celorlalti sa ramana fara slujba, ca familiile lor sa nu aiba ce salariu sa cheltuie la aprozar, dar sa plateasca pentru pacatele celorlalti. Sa-i rastignim, striga glasul politicienilor!

Nu-mi sunt simpatici politicienii. Nici macar cei draguti, tineri si cu bani, evident. Nici macar angajatii Primariei, si mai ales cei de la Asistenta Sociala, dar nu le doresc niciunora sa nu aiba dupa ce bea apa si asa scumpa. Azi, liberalii romascani cereau, public, arderea pe rug a celor care au “gresit”. Nu conteaza pentru ei ca greseala era comanda, ca, poate – termen relativ, nu au avut de ales, ca au dreptul la prezumtia de nevinovatie, ca au dreptul la o sansa (una singura), de a dovedi ca sunt capabili. Sunt pentru dreptate, nu pentru etichetari pe criterii “ai lucrat pentru X, deci nu poti fi bun pentru mine”.

Sunt pentru libertate si dreptate, sunt pentru dreptul de a alege. Asa ca… aleg sa le dau liber politicienilor. Va dau liber sa faceti “ceea ce trebuie”, ca doar scopul scuza mijloacele, nu? Va dau liber sa cugetati, desi, toti veti face, la randul vostru, gol in jur pentru scopurile nobile trecute in carnetul de partid. Va dau liber la angajari. Eu nu-mi doresc un post la stat. Poate la stat degeaba, dar platit cu bani grei, nu cu recompense de partid. Asa ca alegeti, ca la aprozar, ce puteti pune in plasa. Peste patru ani eu voi culege roadele – coapte sau seci, iar cei care vor veni - vor alege alte fructe, pentru ca unele sint alese gresit sau s-au imputit.

Ramaneti calmi. Eu brb. Voi dnd.

Niciun comentariu: