duminică, 29 iunie 2008

Stire rece, stire fierbinte

Am auzit cu totii stirea cea noua despre ce vraji mai fac alesii nostri prin Parlament, cea prin care televiziunile si radiourile ‘este” obligate sa faca jumi-juma cu stirile pozitive si cele negative. Stirea am urmarit-o pe ProTv, canal de altfel renumit pentru intrarea in istoria agresivitatii/negativitatii cu ‘stirile de la ora 5 (17)”. Un jurnalist il intreba pe initiator: “Stirea conform careia doi tineri au scapat cu viata dintr-un accident, insa parintii lor au murit - e stire buna sau rea?”, eu as fi intrebat altfel: “Stirea ca un parlamentar a fost prins in flagrant luand mita - e stire buna sau rea”. Eu spun ca e stire proasta pentru el, stire buna pentru mine, dar e atat de relativ.

Imi aduc aminte ca, in urma cu ceva ani, cei de la ProTv au renuntat la buletinul de stiri “de la 5” in favoarea unuia de divertisment, lucru copiat si de cei de la antente. Nu a tinut mult, pentru ca oamenii veniti obositi si satui de munca, fara un ban in buzunar, nu mai aveau putere sa zambeasca, iar audienta a picat la pamant. Explicatia specialistilor a fost una imbecila, ca avem nevoie de stiri proaste, ca sa vedem ca viata noastra e, de fapt, frumoasa. Acum ma intreb: daca ma uit numai la stiri frumoase, daca vad numai telenovele in care fata saraca este iubita sincer si “forever” de un bogatas frumos si destept, oare mi se intampla si mie la fel?!. “Oare data viitoare o sa ma sarute?”. Nu, aia e reclama la cascaval. Viata mea e pe pamant, iar uneori viata bate filmul, iar noi dovedim adeseori ca suntem un popor de cretini.

Sunt in totalitate de acord ca la televizor sursa de agresivitate este maxima, ca pana si desenele animate sunt pline de violenta, dar sa nu dam vina pe jurnalisti si sa nu gasim solutii pe hartii numite legi.

Ramaneti calmi. Brb.

Niciun comentariu: