luni, 23 iunie 2008

Vorbeste lamaia... din bere

Un banc placut la gust: I1- “care e cel mai bun vin?” R1- “vin la tine”; I2: “Si care e cal mai prost vin?” R2- “Vin degeaba”.

“Romanii dau cei mai multi bani pe bautura, fiind devansati, din toate cele 27 de state UE, doar de catre irlandezi, releva un studiu asupra bugetelor de familie din UE, citat de The Sunday Times”, asta e stirea care m-a trezit azi dimineata, nu din mahmureala, ci din somnul dulce al zilei de luni, inca o zi de munca. Tragic de trist. O firma de profil din Roman (nu le dau numele), care se ocupa de “comert cu ridicata al bauturilor”, avea, in 2006, o cifra de afaceri de 41.875.405 lei noi. Va rog pe voi sa calculati in lei vechi, eu ma descurc la tabla impartirii, nu la inmultiri.

Imi dau seama ca pana si melodiile despre bautura au avut, de-a lungul timpului, mare succes la romani. “Cate un pic pic pic, pana n-o mai ramane nimic/ Cate un strop strop strop, pana n-o mai ramane deloc”, “Si-altadata o s-o facem si mai si mai lata”, “C-asa beu oamenii buni…. De sambata pana luni”, “Vorbeste vinul pentru mine” (Bitza) sau “Eu beu putin cate putin/ Pan’ capul meu pe umeri nu mai pot sa-l tin” (Pavel Stratan).

Noi romanii avem fler de sifonari, ca doar vinul se bea shpritz. Hai hac, ca hai pa si pu la toata lumea suna a invidie pentru cei care beu numai apa plata cu lamaie.

Ramaneti calmi. Brb.

Niciun comentariu: