miercuri, 13 august 2008

Minte-ma frumos domnule Leoreanu (pardon primar)!

Minciuna are picioare scurte, dar este necesara. Omitem sa spunem unele lucruri, devenim alunecosi si, daca e nevoie, imbracam naftalina in staniol si o vindem prostilor la pret si gust de ciocolax. Corect, pana la punctul in care prost sa fii, noroc sa ai sau bun sa fii, dar de prost sa fii luat. Eu am cate un pic din fiecare. Un pic de minciuna, un pic de naftalina la suflet si un pic de postie buna, dar foarte putina (bunatate).

Dintotdeauna, cei mai frumosi, destepti si mai trecuti prin viata mi-au spus ca nu-mi va folosi la nimic sa fiu de treaba, sa fac parte din categoria bunilor, pentru ca cei buni sunt luati de prosti. Drept proasta am fost luata de mii de ori si sunt constienta ca nu au apus vremurile alea. Numai ca prostia a atins azi apogeul, iar oftica mea a ajuns la cote de paroxism.

Un cetatean, prost deloc, reclama astazi intarzierea rezolvarii unui dosar, facand acuzatii grave la adresa institutiei Primariei, conduse inca patru ani de acum incolo, de stimatul primar Leoreanu. Vorbesc cu actualul purtator de cuvant, cu secretarul, primesc binecuvantarea tuturor de a le oferi oamenilor un raspuns la miile de intrebari si… ajung in biroul unde exista informatia. Numai ca, exact ca la piata, suna telefonul si se comunica: “informatiile se ofera numai la conferintele de presa”. Pacat stimate domn, pentru ca numai cu cinci minute inainte comunicai presei dorinta ta ca lucrurile sa mearga bine. Astea-s apucaturi de pe vremea fostei conduceri, iar cetatenii au votat schimbarea. Poate schimbarea este doar de fata-da, si nu de fond sau poate ma insel eu. Interzicerea accesului la informatie agraveaza rau sanatatii orasului si mai ales a celor care au nemultumiri nu primesc raspunsuri. Daca reclamatia ar fi fost rezolvata la nivelul Primariei, eu nu as fi facut nici pe proasta, nici pe intermediarul, pardon pe samsarul, ca doar suntem la piata.

Ii dedic stimatului primar Laurentiu Dan Leoreanu o melodie, un prim semn transmis de Ace of Base pe vremea cand amandoi eram tineri si cu altfel de obligatii. Nu politice, ci personale. Sa nu uitam ca inainte de toate suntem oameni, chiar daca deciziile luate sunt politice. Asta pot intelege, dar nu pot uita niciodata ca ochii care nu mint nu vorbesc prin telefon, ci prin semne.





Daca Leoreanu ar fi bryan adams ar trebui sa-mi cante please forgive me! Ce ziceti? Sau mai bine sa-i mai cant eu in struna, “I’ll be right here, waiting for you”, ca doar nimeni nu face ceva pentru a-si cere scuze mai tarziu.





Mesaj de departe pentru Politia Romana: In weekend am discutat iar cu seful Politiei. Nu retractez nimic din ce am spus despre militianul cocalar, dar am primit asigurari ca omul cu pricina a inteles ca atitudinea e foarte importanta, iar a fi nesimtit cu o posibila victima se plateste si pe pamant si pe… cealalta lume, unde nu exista jurnalisti si militieni, ci doar suflete.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Hm. Interesant. Pacat ca numele personajelor sunt folosite unilateral. Era bine de stiut si care era "problema", numele petitionarului si in general a tuturor persoanelor implicate. Asa, de dragul povestii. Cat despre accesul la informatie, nu mi se pare ca ar fi fost restrictionat ci doar amanat (pentru conferinta de presa). Asta e desigur parerea mea neavizata si in necunoastere de cauza, povestea de pe blog avand prea multe "banksuri" de "fillat". Si inca ceva, unde e dezordine, trebuie pusa ordine, iar in primarie e un picut de dezordine, inclusiv la modul in care circula informatia. Cat despre saritul unor pasi, doar in interesul unui nea mai guraliv, sa fim seriosi. Stii cum e... completeaza o petitie si depune petitia aia unde trebuie, nu in alta parte. Plus ca nenea respectiv s-ar putea de fapt sa-si pregateasca terenul pentru o ulterioara victimizare. Parerea mea. Neavizata, desigur.

Claudia Matei spunea...

Stimate cititor, nu stiu daca e importanta problema, dar, de dragul istoriei... "reclamagii", profesori din Iasi, au un dosar nerezolvat de Primaria cu pricina de opt ani. Un dosar de retrocedare. Dosar pe care au vrut sa-l vada acum doua zile, iar angajatii nu-l mai gasesc, upsss...
Nu as fi facut atata caz daca "reclamagiul", cum spuneti dvs, nu ar fi avut atatea probleme si in trecut, dar si in prezent, ceea ce inseamna ca nu e "schimbare". Nu as fi scris aceste randuri, daca obligatia functionarilor nu ar fi fost sa vorbeasca tot timpul cu zambetul pe buze si daca primarul nu dorea eficienta maxima din partea angajatilor sai. Oamenii guralivi au avut parte de un sut in fund, altfel nu ajungeau la presa... Eu sunt un biet intermediar, dar tocmai pentru ca noul primar pune accent pe oamenii simpli (si guralivi) si dorintele lor, trebuia sa ceara angajatilor sai rezolvarea problemei (care, repet, nu e a mea) si nu amanarea mea pentru conferinta de presa. Eu gasesc oricand de scris si altceva, sa fim seriosi... Avizata nu sunt nici eu, dar atitudinea de a pune pumnu-n gura aiurea e chiar lamentabila. Nu pe mine m-a amanat, ci a amanat cetatenii... In rest, va mai astept aici, e loc pentru suparari si lamuriri :)