joi, 14 august 2008

Mi-e pofta de … tinE

Politicienii nostri, cei de toate zilele, se plictisesc infiorator si, la cateva luni, mai scot din putul gandirii sau din dosul scaunului pe care mai atipesc la sedinte niscaiva legi, care mai de care mai traznite. In timpul sedintelor viseaza, iar dupa fabuleaza, pentru ca noi sa traim cosmarul, cel din care se pare ca nu mai putem sa ne trezim.
Dupa legea cu stirea buna, stirea rea, alesii au mai nascocit legea cu papa bun, papa cah. Ideea este grozava, cu scopul nobil de a avea grija de sanatatea celor mici, care la sase ani cantaresc cat un miel ingrasat de Ignat. Nimic de zis, insa problema nu este agentul economic din scoala, problema este acasa, la mama si la tata, care le ofera copiilor de papa toate tampeniile. Ba ca-s slabi, ca le e pofta, ba ca o ciocolata cu alune ii ofera energie. Mama si tata care-i mai pun copilului o cola sanatoasa la pachet, sa-i tina de sete si o pungulita cu snacks-uri, sa nu moara copilul de foame de atata carte. Copilul rasplatit cu un baton energizant, plin de euri delicioase, exact cum eu o rasplatesc pe clio cu paine, pentru ca a dat noroc si are fata de miloaga.
Yamy yamy ce bun e! Intr-o lume in care copiii vad si vor si cizmulite roz, cum are barbie, si telefon mobil cu licurici, numai politicienii mai viseaza la fete dulci, imbracate in ciocolata. Nu, exclus. Mos Craciun nu exista, insa exista parinti care, prin educatie si vorba buna, pot pune legea in aplicare acasa. Vreau sa vad invatatoarea care-i va smulge copilului din mana cornul cu ciocolata sau vanzatorul ambulant care-i va tine copilului care vrea cips o lectie despre nutritie, glande endocrine si politica din Parlament.
Morala: o copila, fata unei colege, nu bea suc. Nu-i trebuie, asa a fost educata si nu plange cand mama nu-i ia de pe raft toate porcariile. Reclama la Durex e foarte buna pentru unii parinti, dar si pentru politicieni. Abtineti-va!



Un comentariu:

un'A'mic spunea...

ooo... spotul asta ma face si mai mult sa nu fac copii... pe langa faptul ca imi este interzis, de lege, de religie si de mama natura :))