duminică, 31 august 2008

Blestemul Elenelor

Mai deunazi, un prieten imi povestea, la o cafea, despre ‘elene” si mai ales despre fobia sa pentru femeile care poarta acest nume. Nascand din adancurile istoriei si ajungand pana in zilele acestea, teama prietenului meu pare ancorata bine in tarana secolului in care traim. Este ferm convins ca acest nume nu poate aduce nimic bun in lumea noastra sau a lui, iar argumentele pleaca de Elena din Troia, Elena Lupescu, Elena Cuza, Elena Ceausescu si ajung in zilele noastre – la Elena Basescu sau Elena Udrea. Ma opresc la aceste “vedete”, pentru a nu da de inteles ca ma feresc de vecina mea elena sau ii fac vraji, cu papusi vodoo. De fapt, nici nu cunosc prea multe elene… si nici prea mult timp sa am ac de pielea lor nu am.
Teoria prietenului nu se opreste, insa, aici. Elenele din jurul sau nu sunt cu nimic mai prejos decat doamnele intrate in istorie, la bratul amantului, sotului oficial sau tatalui. Toate “ascund” ceva, iar indepartarea din preajma lor e un “must” (eng). Cum il poti contrazice cand, in felul lui, are dreptate, iar argumente sunt cu duiumul?!
Am cunoscut elene de-a lungul timpului, insa nu am simtit in spate si cutitul, razboiul, teama, mirosul tradarii. Nici nu am argumente sa contrazic viata altora sau istoria noastra, dar nici nu pot generaliza. Daca as fi silita sa fac asta, ar trebui sa recunosc ca ghinioanele mi-au fost aduse alti sfinti, nu din categoria “constantin si elena”.

Ramaneti calmi. Brb.

2 comentarii:

un'A'mic spunea...

<< Elena is a popular Greek, Slavic, Spanish and Italian version of the Greek name Helen (Eleni), meaning "light." >> asta e luata de pe wiki, buna noastra prietena. Light inseamna lumina, de aia trag barbatii ca fluturii la femeile cu numele asta...:) Pe de alta parta, stiu ca n-o sa te superi, nu pot decat sa ma amuz si eu, numele tau e cu problema :))

<< Claudia is a feminine given name. It is a variant of the masculine Claude, which in turn has its origin in the Roman Claudius, which was the name of the gens Claudia. It comes from a Roman family name which was derived from Latin claudus meaning "lame, crippled" >> no more comments.

Claudia Matei spunea...

Bravo, mi-a placut la nebunie. Nota 10 cu felicitari. O replica mai buna nu se putea. imi plac oamenii care au ceva inteligent ;) de spus, chiar si daca asta presupune o rautate (de altfel binemeritata). Le-ai razbunat pe elene!