sâmbătă, 16 august 2008

Alin Antochi, deputat de Roman (ne)ales

Nopti albe pentru rosii romascani. Si dimineti in cod rosu pentru o parte a PSD. Cea care l-a votat pe alin antochi ca si candidat la functia de deputat pentru colegiul roman-ion creanga. Avocatul antochi a castigat batalia interna cu medicul arvatescu. Justitia a batut bisturiul, insa lupta nu e nici pe departe incheiata. In partid se duc lupte intre cele doua tabere, iar in campanie, politicienii se bat cu toti, iar uneori cu morile de vant.

Antochi ii va intalni la alegeri, cel mai probabil, pe liberalul ursarescu si democrat-liberalul neculai (marius). Doi tineri, oarecum noi pe piata politica, si un lup mai batran, trecut proaspat prin razatoarea de la alegerile locale. O lupta stransa, unde o sa conteze atitudinea, proiectele, banii si increderea, castigata sau cucerita. Sau, din contra, jocurile politice, unde se bate tabara “tara tara vrem ostasi” cu “nu te suparara frate” sau cu “flori, fete sau baieti, melodii sau cantareti….”. Pana una alta, romanul a votat portocaliul, iar ion creanga a votat galbenul. Ramane de vazut daca avocatul o sa gaseasca legea care transforma apa in sange, rosu.


PiSi: Alegerea lui antochi ca si candidat nu e vreo minune. Multi au prevestit, mai ales ca antochi a fost un apropiat al lui chelaru, iar arvatescu nu cred ca si-a dorit cu adevarat acest lucru. Plus, pe la ultima sedinta, medicul a gresit alianta si a spriinit "dusmanul".

Ramaneti politic(osi). Brb.

3 comentarii:

Alex Ciobanu spunea...

studiez de ceva timp clasa politica din orasul roman, clasa politica care nu exista practic, sau daca prin abstractie spunem ca exista atunci ea este de tot rahatul (scuzati expresia). sa ne fereasca dumnezeu de ce legislativ "colorat" vom avea parte din toamna.

Claudia Matei spunea...

tu ca tu, dar noi, romascanii!!! frumoase specimene, s-ar putea scrie carti (de fapt, cel mult prefate) despre ei. Intram in istorie, dar cu fundul, apropos de rahat...

Anonim spunea...

@ Alex Ciobanu: Nu cred ca trebuie sa te limitezi la orasul Roman, pentru ca nu e decat o imagine in mic a ceea ce se intampla in toata Romania. Avem o clasa politica! Stramba, fundamentata pe sisteme de lucru subterane, dar exista. Mai mult decat atat, ea nu este nimic altceva decat varful reprezentativ al piramidei sociale. Este imaginea natiunii noastre iubite de Dumnezeu. Sa fim seriosi, mai mici sau mai mari, noi, mai toti romanii suntem spagari, nesimtiti, murdari, slab pregatiti in domeniile noastre, putem a lene ancestrala, combinatori si in cele din urma tindem sa ne multumim cu putinul ramas din moartea caprei vecinului. Dincolo de mana elitista, ea la randul ei cu probleme specifice, exista Romania cea mare, dodoloata si plina de ipocrizie si care urla dupa un tiran care sa o ia la biciuit. Supunerea din venele noastre ne face sa functionam doar sub calcaiul cuiva. Astia suntem, astia ne sunt politicienii, astia vom ramane "aici pe veci stapani"!?