marți, 27 mai 2008

Sa vorbim despre vreme

Este imposibil sa nu poti vorbi cu cineva. Chiar daca nu-l cunosti, limbajul - trupului sau verbal – exista, nu-l poti ignora. Puntea dintre doua persoane se tine doar in dorinta fiecaruia de a participa la ingrosarea randurilor celor care socializeaza, care doresc sa afle ceva despre celalalt, care nu vor sa ramana singuri. Celor carora le pasa de ce e in jur.

Doi straini ce nu stiu ce sa-si spuna, de unde sa inceapa - insa trebuie sa petreaca in compania celuilalt un timp -, vorbesc cel mai adesea despre vreme. Incercati si veti vedea ca subiectul, desi anost, permite relaxarea in conversatie. Toti aleg vremea, pentru ca, indiferent daca iesi sau nu din casa, simpla aruncare a privirii pe geam, afara, la vreme, te poate dispune sau indispune. De la vreme poti ajunge, peste o alta vreme, la alte subiecte. La povesti de viata, la sfaturi, la prieteni, la relatii care sa dureze cat o eternitate, nu cat o ploaie de vara.

Este imposibil sa nu poti vorbi cu cineva. Doar daca nu vrei. Doar daca puntea s-a ingustat atat de mult, incat s-a transformat intr-un fir de ata, iar a pasi catre celalalt inseamna a face pe meteorologul de serviciu. Pericolul e ca, tocmai in acel moment, sa se porneasca tornada si, pentru ca nu te-ai interesat de vreme, sa fii surprins si aruncat in prapastie. De unul singur. A venit vremea sa vorbim despre vreme, mai mult.

Ramaneti calmi. Brb.

Un comentariu:

cătălinu™ spunea...

Mey, si meteorologii se mai insala. Nu trebuie sa fie musai prognoza corecta, are si asta o marja intre 95 si 99%, nu-i chiar intotdeauna 'accurate'. Calm...