marți, 27 mai 2008

Bloc de jurnalisti

Viata la bloc este complexa si comporta numeroase aspecte. Viata la blog este mult mai simpla, in toate aspectele sale nemarginite. “Fara doar si poate”, ambele au ceva in comun – o comunitate de ochi, urechi si taste. O comunitate imensa, cu o viata lunga, dar unde poti da peste ce sau cine nu te astepti.

In aparenta, viata, in bloc sau in blog, ne invata sa nu deschidem niciodata usa strainilor sau sa nu comunicam niciodata cu oameni care nu isi pot depasi limitele. Invatam permanent… cat este viata de lunga, cat este blocul de inalt sau cat este blogul de citit. Atat de mult, pentru ca, la final, sa intelegem ca hazardul nu este niciodata intamplator.

In blocul meu traiesc trei oameni ce lucreaza in presa. Fiecare, pe un etaj. Intamplator sau nu, la un bloc distanta, locuieste un alt om de presa. Iar doua blocuri mai incolo un al cincilea om de presa. Fiecare cu blocul lui, cu blogul lui, cu viata lui. Ce avem in comun – impartasim aceleasi idealuri profesionale, acelasi oras, acelasi tip de bloc. Avem vieti diferite, insa invatamintele vietii sunt tot timpul aceleasi – nu lasa ca peretii blocului sau paginile blogului sa-ti limiteze orizontul.

Viata este complexa. Indiferent ca traiesti la bloc sau pe blog. Iar lumea, reala sau virtuala, este atat de mica, incat iti pot simti respiratia in ceafa, chiar si prin peretii blocurilor sau prin cablul ce ma leaga la lumea virtuala.

Ramaneti calmi. Brb.

Niciun comentariu: