joi, 11 septembrie 2008

Romascan + limuzina + America = visul romano-american?

Ieri seara, pe A3, am urmarit, la sinteza zilei, discutiile despre mandria sau ne(mandria) de a fi roman. Cei mai multi dintre “forumisti” - multi niste imbecili de-a dreptul oricum, niste fustrati (daca nu ma crezi, rasfoieste ZdR - comentarii) - relatau durerea, supararea si mahnirea de a fi roman peste granite. Cum le crapa obrazul de rusine, cum le e jena sa scoata pasaportul, cum cate si mai cate, de nu mai stii daca sa-ti fie sila de cei care fac marlanii peste hotare sau de cei care s-au nascut romani, dar si-ar fi dorit sa aiba inima de american si viata de indian.
Visul american prin ochii unui romascan get beget nu este poarta spre paradis, dar este calea spre o viata unde trecutul nu poate fi sters cu carpa de praf. Fost om de radio (nu spun presa, pentru ca ar dezaproba), Iulian a plecat in strainatate, cam acum cinci ani. A muncit, a facut bani, iar de ceva vreme are propria afacere. Se plimba cu limuzina, pe banii altora si nici macar multi. (mai ieftin decat limuzina aia din roman, pe care o mai conduc si patronii din taximetrie) .E important si cum a reusit, dar, apropo' de acest post, este mai important ca langa acel hummer 2 sta scris numele romanului. Adica Roman Limousine. Vedeti, se poate sa pleci din Roman, sa reusesti peste hotare si sa nu uiti ca, odata, ai mancat o paine Made in Romania, de la panificatie, morarit sau cum se cheama multinationala noastra.
Eu sunt romanca 100%. Numai unui imbecil i-ar putea fi rusine s-o recunoasca si numai niste imbecili (ca milioanele de straini de genul “como si dice la voi”) ar putea sa ne includa pe toti romanii in categoria “prosti si hoti”. Felicitari celor care reusesc peste hotare si mai ales celor care reusesc sau nu, dar nu le este rusine sa spuna ca vin din romanica sau din roman, romanica.
Iulian este exemplul perfect ca si americanii o pot lua peste bot, iar americanilor le-as aduce aminte oricand de cazul Treptow si… daca noi, romanii, suntem hoti, ei sunt toti… pedofili, cu vis nu american, ci pervers. Ups… Am zis-o si pe asta sau doar am visat ca sunt in Hummer sau Lincoln si traiesc visul american.

Ramaneti romani. Brb.

3 comentarii:

un'A'mic spunea...

spune-mi, te rog, ca ai dat de taconne, de adevaratelea :)

Claudia Matei spunea...

Normal ca da, m-am impiedicat de tot de el, dar l-am asteptat cu site-ul nou... As pune si niste poze cu el, insa nu am acceptul decat pentru roman limousine, iar pozele de pe site sunt "lux" si... e munca lui, asta fu important...

un'A'mic spunea...

stii ca, de fapt, ma asteptam sa imi dai un contact de-al lui...:D mergand on-topic, nu e o noutate ca romanii reusesc in strainatate. unii chiar isi pastreaza 'romanismul', altii chiar se intorc acasa si isi propun sa nu mai plece vreodata, decat ca turisti... eu, adica...