vineri, 19 septembrie 2008

Oana maseluta

Asemeni Andreei, zana surprizelor si mama omida a sinistratilor, romascanii au mai avut parte zilele acestea de o alta cenusareasa. De data aceasta este vorba de oana, denumita de acum incolo oana maseluta (vreti nu vreti, e mai bine decat a baietilor sau ce se mai zvoneste prin targ). Zana maseluta s-a dus la tv, la cns, si, asemeni consatencei noastre andreea, a organizat un teledon. Nu pentru necajitii din partid sau pentru sinistrati sau pentru cei “defavorizati”, ci pentru Iulian, baietelul de numai 10 ani, ce merita sansa la viata. Un copil nevinovat, un scop nobil, o reusita. Bravo la ea. Mie mi-a placut ce a scris vecinul despre Iulian, asa ca cine vrea povestea o gaseste aici.

Barfa 1: colegele de partid, care au mers zi de zi cu cutiuta pentru bani la gat, pentru a strange cate un euro pentru viata lui Iulian, s-au cam suparata pe zana maseluta, ca ea nu le-a spus ca si-a luat bagheta fermecata si ca vrea sa transforme cu ea viata de calvar a baiatului in copilaria fericita la care copiii au dreptul.

Barfa 2: la teledon, se pare ca ar fi sunat un cantitat la deputatie, care a aruncat cu mia de euro. Mare grozavie si mare bucurie si multe voturi, cat un copac plin de portocale. Numai ca, la cateva minute, a sunat un alt cantitat, care nu a impartit mashuri, ci a dat restul sumei. Si gata. S-a terminat. S-a terminat teledonul, incepe speram o noua viata pentru Iulian.

Morala: Daca vrei, poti. Nu conteaza cine, atat timp cat scopul a fost nobil. Din pacate, cei care au “cotizat” acum, o puteau face si in urma cu cateva zile. De ce e nevoie de show, in care sa aratam suferinta oamenilor, pentru a fi noi mai umani nu stiu!


Ramaneti oameni. Brb.

Niciun comentariu: