sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Ziare plictisite

Am facut revista presei : MRNt si ZdR. De Monitorul n-am sa vorbesc, ca n-au priceput nimic. Cica ar fi plecat si Carpusor, dar si Chelaru. Daaa si eu zic la fel : ca au plecat, cred ca impreuna, in concediu. Ma intorc la ZdR, care da, hai sa zicem ca da. Adica macar au inteles care e subiectul. Ei, din pacate pentru mine, n-au totusi demisia aia din 2008 (demisie care stiu ca e reala si nu e vreun trucaj ordinar). Un articol frumos ar fi scos, din buzunarul ascuns, si niste istoric, inclusiv cu suspendarea si…cu alte suparari din trecut. Oricum, m-am plictisit citind. Nicio parare ca e bine, ca ar fi rau… Ma omoara echidistanta asta. Ditamai subiectul de presa pe care nu l-a mai avut Romanul de ani si ani (ma refer ca n-am mai avut un scandal de ani) si toata lumea-i plictisita...

Da’ ca sa fie lumea mai frumoasa, nu puteau astia de la psd sa friga o conferinta de presa si, asezati pe canapeaua albastra, sa spuna boborului, o singura data, ce-a fost in capul lor ? Asa, fiecare a sunat pe cine-a vrut si fiecare a inteles ce-a vrut. Asta da democratie !

PS : Parerea mea este ca toata aceasta sedinta avea ca scop stirea « PSD s-a curatat de trecut . Cele rele la gunoi, cele bune pe masa », numai ca jurnalistii romascani, fara sa-si doreasca, l-au transformat in victima pe Carpusor. Actul de inalta demnitate al senatorului chelaru – de a demisiona pentru ca nu a avut rezultate bune in alegeri – a fost prea putin mediatizat, deci toata lumea a retinut ca saracu' carpusor nu mai are si el partid. Off, macar purtator de cuvand la psd sa ajung, sa vedeti ce de-a comunicate...comunic.

Ramaneti mandri. Brb.

11 comentarii:

emil spunea...

Singurul subiect de presa ar fi fost, din punctul meu de vedere, negocierile de la Mittal. In rest, daca e vorba de scandaluri si bombe de presa, de ce nu faceti si voi un fel de Acces Direct?
Din pacate, notiunea de subiect de presa la noi a capatat cu totul alte nuante. Vorbeai de echidistanta. Ca te-a plictisit. Si? ca subiectul trebuia tratat altfel. Eu, personal, nu am vazut acelasi subiect tratat altfel, la tine in televiziune. Si nici macar pe blog. Te-as crede chiar purtatorul de cuvint al PSD. Tu chiar crezi ca asta era subiectul? Demisia lui Chelaru?
Ar trebui sa-ti spuna ceva asta, ma refer la viitoarele alegeri. Nu poti cere demisia lui Geoana daca esti pe acelasi palier. Pt mine nu e o demisie de onoare. E un pas inainte spre... Te las pe tine sa intelegi ce. Pe de alta parte, nu ma asteptam ca acel articol sa fie sub semnatura mea si totusi sa se puna accent pe altceva. Imi aduce aminte de Cristiana. In Corhana exista un preot martir, batut de comunisti si mort pe meleagurile noastre. Am scris articolul si ma trezesc a doua zi cu titlul "Informatorul Vaticanului". Titlul vinde ziarul nu? E ultimul com pe care il mai fac aici. Ma simt ca la "Nora pt mama". Las birfele in seama ta. Imi aduc aminte cum scriam odata. Dupa ce m-am intors de pe mont Blanc apare Cipslim si zice ca s-ar putea sa fie copiat de pe alte site-uri, desi era scris la persoana I. Pai cum sa nu ma apuce dracii cind ei n-au habar sa citeasca. Sub protectia anonimatului sintem toti beton. Sintem toti Batman, Spiderman, aglaya veteranyi, herta muller, buckovski, peniuk si altii. Mai avem de tras pina atunci. si intrebare: ai citit Pizdet?
Nu ca ar fi reperul cultural al unei generatii, dar intreb asa.
Fa si tu o provocare la cultura. Nu cultura save sau absint.
M-am enervat. Gata. V-am dat o lista. Cind o sa-i cititi pe aia, va mai dau alta. Promovam numa birfe, cultura ioc. Si noi sintem aia vinovati.

Claudia Matei spunea...

Ori n-ai inteles, ori iti mai explic: 1. Da, toata lumea a tratat la fel subiectul, ceea ce... e tocmai ce am scris: DIC victima si boring boring... 2. Subiectul nu era demisia lui chelaru, ci sedinta cea mare - sedinta trebuia sa scoata un psd mai curat, insa nimeni (din presa) n-a pus botul, deci s-au demisionat si s-au exclus degeaba. 3. Ca purtator de cuvant m-as inscrie, dar n-au ei bani sa ma plateasca.
Pentru restul, da un forward la Volcinschi. Fiecare cu parerea lui, nu uita. Brb

emil spunea...

Subiectul pe care il provam eu era oleaca de cultura. Incearca si tu chestia asta. Nu politic si nu altceva. Adica sa promovezi cultura. Nu birfe. Da de fapt e ok. Tu ai gramada de birfe. Si comuri. Cultura hai sa o lasam mai la urma. Si te miri de ce.

Claudia Matei spunea...

Ziarele, presa de fapt, nu face educatie si nici nu promoveaza cultura. Asa scrie in carti - ca presa educa, dar, in realitate, nu face nimic din toate astea... Eu nu mi-am propus nici sa educ, nici sa emit judecati de valoare, nici sa barfesc, ci doar sa exersez... sa ma exersez nu neaparat intr-un act de cultura... Chiar nu cred ca as putea... Brb

emil spunea...

Ori n-ai inteles ori te faci.
Taman acuma discutam cu cineva si ma intreaba: cine a fost la corectura? Claudia Matei?

Ala mic spunea...

MDA... (puncte, puncte, puncte)

Claudia Matei spunea...

@ala cu bube: am uitat, dupa capul MRNt, carpusor a fost primar inre 2004-2008... =)). Hai ti pup. Brb

Catalindicmic spunea...

E Ala Micu, nu Ala cu Bube.

Uite asa deformezi deformarea. :/

P.S. Ti-ai atins scopul(A) pt azi. Mai lasa si pe miine. Vb de accesari.

cipslim spunea...

Ce i-am scris eu mai lui asta ca nu mai tin minte?
Avea odata un articol foarte bun si chiar am laudat ziarul pentru ca au iesit din rutina stirilor de cacat de zi cu zi.
Eu in general nu ma ocup cu urmaritul autorilor si atitudinea mea a fost pozitiva (oarecum).
Putea sa raspunda:nu bai animalule, eu am fost, nu-i copiat. sau in spiritul asta.

Claudia Matei spunea...

@cip: Nu stiu ce i-ai scris, ii vei scrie sau ii scrii... treaba voastra, nu va spalati rufele la mine, ca e scump detergentul. Bine pa, brb

cipslim spunea...

ohohoo dar ce dea o sa-i scriu.
Pai unde vrai sa scriu, nu vezi cum ma calomniaza?