miercuri, 20 ianuarie 2010

Sa fie liniste, ca sa fie bine

M-am enervat. Bineinteles, dupa ce am citit ziarele. Astazi, nervii mi s-au casunat dupa ce am aflat ca tara e-n criza, iar unii se piaptana cu cristale ceaicovschi (stau prost cu metaforele azi, is crizata… pentru ca-s femeie si... pentru ca merit :D).

Ideea ce trebuie retinuta este ca politicienii vostri au cheltuit, in campanie, cateva sute de miliarde de lei (vechi, dar buni). Adica basescu vreo 130 miliarde, geoana tot vreo suta si inca oleaca, antonescu tot cam atat, iar ceilalti treaca-mearga, maruntis de ordinul sutelor de milioane (articolul cu sumele exacte – aici). Daca ei au putut toca atata banet cu manutele alea doua, n-as vrea sa mai aud vreo duduie sau domn cu cravata rosie sau violet spunand ca tara este in criza. Nu, nu suntem in criza. Avem bani, doar ca politicienii ni-i papa, ca sa le fie lor bine.

Pe viitor, vreau sa fie liniste, sa fie mult, sa fie la toata lumea, ca sa ajunga la toti, ca sa-mi fie si mie bine. (fraza de mai devreme e copy paste de la cei inteligenti, eu doar am « up-gradat-o »

PS Off topic: Am auzit vreo doi revoltati aiurea-n tramvai ca razvan bobeanu a plecat din PSD. Bravo lui, d-le! Are dreptate tanarul: in psd cele mai multe batalii se duc intre membri si mai putin impotriva inamicului portocaliu, galben sau nemtudom culoare. Tare m-as bucura sa plece toti (sau macar multi) din politica… n-ar fi amuzant de linistitor sa nu mai avem politicieni ?! Vreau sa citesc un anunt la mica publicitate, de genul « partid, cautam membri care sa cotizeze la greu in campanii». Atunci sa vezi liniste. Si sa vezi ce bine-o fi ! Sa fie putini, ca sa-mi fie bine (mie), ca sa le fie greu (lor).

Ramaneti linistiti. Brb.


UPDATE: Oooo, alea-s cheltuieli din campanie, da' hai sa spunem, politic(os), ca de la diversi oameni de afaceri, da' ia uita-te la cheltuieli din buget (direct din buzunarul meu): click aici.

5 comentarii:

cipslim spunea...

Hai sa nu... ca nu... asa e in toata lumea.
Adica in orice campanie se fac cheltuieli. Ca mare afacerist de exemplu esti fortat sa cotizezi in toate partile. Iar cel care nu are bani, nu poate face campanie, si nu va fi vizibil.
Daca nu ai bani nu ajungi la televizor de exemplu nici in ruptul capului.

Claudia Matei spunea...

Bineinteles ca am precizat ca-s exagerata, dar daca te gandesti cate probleme reale se puteau rezolva cu acesti bani... parca te strange-n spate. Din banii de campanie n-au ramas decat mash-urile, nise pagini de ziar si...dvd-uri cu emisiunile, dar astea nu tin de cald.
Apoi, continuand sirul exagerarilor, s-au cheltuit peste 10 milioane de euro intr-o luna (bani in acte, mai sunt si la "negru") si numai unul a iesit presedinte. Ceilalti pierzanti, cu banii lor cu tot, nu au realizat nimic. Nu le plang de mila, dar daca-i bagau in autostrazi, apa si canal la tara, macar faceau niste oameni fericiti.

cipslim spunea...

Pai nu (mai)suntem o tara comunista sa ne permitem sa gandim asa. Acum banul este instrumentul de masura universal. Ce beneficii ar aduce PSD ca un guvern condus de PDL sa construiasca autostrazi de exemplu?
10 milioane de euro nu sunt bani foarte multi, de asemeni se bate prea multa moneda pe salariile parlamentarilor, lui trebuie sa i se asigura tot ca sa nu poata fi cuparat, cum se intampla in Africa de exemplu. Becali daca se duce in Zimbabwe cumpare tot parlamentul, indiferent de ce parte sunt. Si aia or sa faca legi care sa-l avantajeze pe el.
In momentul in care campania se desfasoara in conditii optime, cand vine cineva cu interese mai dubioase pot sa il ignor daca nu , nu.
De exemplu Patriciu care dadea bani si la PSD si la PNL.

Acuma vorbesc de ezoterism... nu credeam ca se va ajunge in halul asta.

Claudia Matei spunea...

Nu mai suntem o tara comunista, ci noi suntem comunisti sau ar trebui sa fim :D. Glumesc. Trecand peste gluma, nu trecem printr-o perioada de criza!
Iar la salarii nu sunt de acord, unii-s chiar nesimtiti. Daca pui in balanta cheltuiala cu cat intorc ei in terioriu, acolo unde au fost votati, atunci ei sunt singurii castigatori.
O sa scriu si despre o d-na din Roman care lucreaza la un astfel de cabinet de parlamentar, unde, vorba cuiva, impinge aerul dinr-o incapere in alta, si ia bani de la stat. Brb

STAR spunea...

Logic, iese preşedinte numai cine consumă cei mai mulţi bani (de-ai noştrii evident) în campanie ... nu cel ce face cât mai multe pentru ţară. Fail...