miercuri, 22 octombrie 2008

Maieul dinamita (II)

Am revenit pe subiectul maieului pentru ca a venit si factura la desfundatul canalului. Maieul aruncat in buda costa firma circa 86 de lei. Defalcat: vreo 35 de lei desfundatul in sine (pret ok), vreo 20 de lei deplasarea (sa zicem, desi si cu taxi-ul e mai ieftin) si… restul, in afara de TVA, e reprezentat de o “bonificatie” – de 8% si de nu stiu ce indice de extraordinar de munca dificila – indice care e de inca 25% din valoarea efectiva a lucrarii. Pai da domnule, cu preturile astea scoase din veceu, pardon din burta, si procente peste procente justificate prin denumiri abtracte, dar aprobate de CA, normal ca salariile lu’ domn directori e de zeci de milioane! Pai ma gandesc acum ca trei bude infundate pe zi, scot un profit frumusel. Daca merge apa, iti ia bani, daca nu merge apa – tot iti ia bani.

Astept si devizul de la inlocuitul conductei, cu materialul clientului, platit din banii clientului. Manopera poate fi mai scumpa decat materialul? Poate doar la AcvaServ, care scoate bani si din apa pura si din apa cu kkt. Iar sondajul din stanga arata ca tocmai fara apa nu putem trai. No apa, no AcvaServ. Vin la pachet.


Ramaneti cheltuitori. Brb.

6 comentarii:

Anonim spunea...

acum poate ai dreptate cu facturile si nu stiu mai ce...dar pentru maiouri, prosoape, pampersi aruncate in buda ar trebui sa dea bonus Acvaservul pe langa factura si un bilet la rata doar dus spre Cotu-Vames. plus ca daca suna prea mult 86 de lei exista oricand varianta do it yourself...parerea mea

Claudia Matei spunea...

Mda, era mai ieftin cu mana mea... Dar eu sunt pentru diviziunea muncii si sa manance si gura lor din buda mea. Problema era cea a taxelor nejustificate de pe deviz. Era mai simplu sa spuna 400 mii desfundatul, 400 de mii deplasarea si 19% TVA, nu vrajeli de doi lei.... Brb.

Anonim spunea...

Pentru 86 de lei, sa scoti maieul din KKtul presei mi se pare prea putin. :P As fi facut lucrarea cu 86 de lei si as fi amendat asociatia cu 500 de lei. Parerea mea. Dar anonimul celalat avea dreptate. Mult putin, asta este pretul, plus ca nu exista numai acvaserv pe piata, ci si alte firme particulere. Sunt curios cat ar fi luat aia, fara sa iti treaca defalcat bonusurile si bonificatiile. E adevarat ca astia de la Acvaserv au ramas pe devizele de lucrari comunistoide. Nu era subiect daca iti spunea 86...PUNCT.

Claudia Matei spunea...

Asa e, ar mai fi fost subiect daca imi punea 69... Dar 86 punct, sigur nu imi provoca nimic. Sa ne auzim sanatosi si curati!

Anonim spunea...

Da pe salariatu/salariata care a ramas fara maieu cind il/o scoateti din buda? Ca sigur se va infunda din nou. Da macar stii atunci ca:
- suni la nenea x, care il trimite pe Y.
- Y vine, constata, da din cap, fluiera a paguba in bugetu tau si pleaca.
- Revine cu Z, alaturi de care se screme sa faca ceva. Pe banii tai. Pe netvii tai. Pe disconfortul tau.
Apropo, pe la unile asociatii de proprietari se sugereaza locatarilor cu probleme "de eliminare" sa le solutioneze cu un nenea, care are AF sau PF sau firma, na, si care e serios. Cica. Daca ai nevoie... te ajut cu ul numar de telefon a lu omu bun.

Anonim spunea...

realitatea e ca daca ai fi luat un particular ti-ar fi luat mai multi bani pt kkt, da' nu te-ar fi lasat trei zile cu el acolo... si ca sa iai 20 de lei pentru deplasarea de la acva serv pina la sediul vostru, e prea de tot. cu taxiul era de 10 ori mai ieftin. iar maieul nu era de la clubul de deasupra?? lor trebuia sa le trimiti factura iar ei ti-ar fi decontat-o fara discutii. Acu' priveste in perspectiva... la cite maieuri si la cit kkt o sa mai vina... astia te pun sa schimbi toate conductele de la canalizare...