vineri, 29 ianuarie 2010

Partea a II-a : Nici eu, da’ nici voi

Am vorbit azi la telefon pana mi s-a stricat aparatul. Se ofera cineva sa-mi daruiasca un Iphone ? Nu va ingramaditi…

Decizie sau scuza ?

Am auzit zeci de variante, care mai de care mai caraghioase, scuze penibile, motive plauzibile sau aberatii viole(n)te pentru excluderea doctorului din sala de operatii in care nu mai intrase de ceva luni. Mai trimitea, din cand in cand, vreo doi trei pacienti pe luna, e drept vreo cativa erau deja morti, dar traficul l-a asigurat, sa aiba si rezidentii pe ce face practica.

In ordine alandala, scuzele (spun scuze, pentru ca motivele sunt un lucru agumentat, scuzele sunt doar sentimentale) excluderii sunt : lipsa de implicare, complotul cu inamicul, neascultarea vocii sefului de partid, partizanarea cu fortele portocalii si o demisie depusa in 2008, probabil ca odata cu demisia celuilalt sef al meu. Dar sa nu vorbim despre asta…

De ce acum ?

Per total, nu exista motive in spate, ci exista motive doar pentru viitor (pe astea inca nu le-am ghicit, dar in 50 de ani sigur le voi afla). Am ramas, totusi, cu vesnica intrebare la care astept raspuns de la cei mai avizati, cu parul alb eventual : De ce acum ?

Intelepciuni argumentate

D.I. Carpusor nu s-a mai implicat – intai la cerere, apoi din lipsa de interes – in PSD din vara fierbinte a lui 2008. Nici nu vad rostul pentru care ar mai fi facut-o, ba chiar cred ca le-a facut un bine… Inteleg aceasta suparare doar daca prin implicare se intelege « finantare ». Daca e asa, nu ma bag… Iar faza ca n-a fost ascultator…e mult prea veche.

Demisia anticipata

D.I.Carpusor a demisionat in 2008 este cea mai tare, pentru el, pentru ei este o rusine sa vii, dupa doi ani, cu foaia. O citeam mai devreme pe cealalta diva – care spune ca i s-a indeplinit (fostului ei sef, probabil si ei) dorinta ! Atat au inteles unii...Multi e drept. De-aia a primit in schimb unu (tv).

Eu, mai catolica decat papa, cred ca staff-ul psd s-a manjit de rahat. Nu i-a acceptat atunci demisia (asta e cel mai interesant subiect - de ce nu atunci...), ca sa o scoata acum, cand le vine ca o manusa … ?

Si eu care voiam sa ma inscriu in partid, cu acte-n regula… Poate deja am carnet de membru, datat cu 2010, cine stie…

PS : Singura explicatie : O cucuvea le-a soptit ca fara Chelaru si fara Carpusor, PSD-istii romascani vor castiga viitoarele alegeri. De fapt, cucuveaua prevesteste moartea, mai degraba cred ca a fost Mama Omida. Revin cu argumente.

Ramaneti fideli. Brb.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Hai sa fim seriosi. Ruptura nu a avut loc acum...ci imediat dupa ce carpusor a pierdul fotoliul de primar. probabil, cu, s-au fara e(i)l PSD va avea un cuvant greu de spus in Roman. Asta numai daca vor fi baieti destepti si vor stii cum sa faca treaba sa mearga aici. oare se anunta un transfer soc? ca si asa portocalele s-au cam ieftinit. zi buna claudia...:)

Claudia Matei spunea...

Ruptura e dintotdeauna in PSD, am spus-o si raman la aceasta convingere. Indiferent ca vorbim de psd roman, neamt sau... central. Acum e doar finalizarea divortului... Portocalele sunt ieftine, dar nu vad de ce ai manca doar portocale, cand poti sa amesteci rosiile cu bananele si sa le "insiropezi", de pe margine, cu portocale...
Daca n-a plecat pana acum din pSD, mi s-ar parea o idee proasta sa fuga acum dupa functii la pedele. Dar asa am zis si despre bobeanu si, din ce aud, se prea poate sa ma fi inselat. Brb