miercuri, 6 ianuarie 2010

Inchideti gura ziarelor, sa “putem” respira

Doua ziare s-au inchis. Amin. Chiar imi pare rau ca s-au inchis doua ziare, pentru ca astea nu meritau sa fie inchise. Sunt multe altele (ele, ziarele), care stau cat e ziua de scurta cu gura larg deschisa, din care iese o duhoare ce-mi taie elanul gazetaresc si ma obliga sa plec capul si sa ma tin de nas atunci cand spun ca-s de la presa.

Azi am citit toate dobitoceniile scrise de minti si tastaturi robo-umanoide si nu-mi vine sa cred ca scuza « titlul vinde ziarul » inca mai functioneaza. Am doua exemple, coincidenta face ca ambele sa trateze acelasi subiect, dar daca mi-as pune si eu mintea, as umple doua ecrane de calculator (cu « grosimea » de 19 inch) cu tot felul de alte tampenii.

Dar, ma intorc la doar cele doua exemple : nr. 1 (sunt sigura ca, din toate femeile din lume, alina plugaru va lasa dâră in relatia otil-raduleasca) ; nr. 2 (omul are caciula pe cap, deci... la fel de bine putea merge la un epilat sau la un scarpinat… Oricum, de-acum nu voi mai cumpara nici eu paine de unde cumpara si primarul, ca nu cumva sa se creada ca exista o conspiratie care vizeaza arta cuceritului fiecarui vot prin frecarea aluatului cat e cald si transformarea vanzatoarei, in editia urmatoare de ziar, in mama copiilor lui ; a fost logic ce-am spus, nu ? doar sunt ziarista…)

Bine, si lumea e nebuna… O tipa a fost violata, in timp ce dormea langa iubitul ei... Asta e cea mai tare stire de azi. Tocmai ofera autenticitate si veridicitate acelei stiri ce confirma existenta barbatilor blegi, de pe planeta fraierilor, carora, in plus, li se mai potriveste, ca o manusa de latex, si expresia : « se « violeaza » cu el de mana ».

Era o melodie veche, ceva de genul… deschideti poarta soarelui, sa poata rasari… acum si mix-ul... inchideti gura ziarelor, sa putem respira… Eu pot, ei put, noi citim.

Ramaneti potenti(ali). Brb.

4 comentarii:

ana spunea...

draguta postarea!

Unknown spunea...

Prea tare! P.S. - cand emigram? =))

cipslim spunea...

Ai o problema... Nu postezi 3 luni de zile si deoadata bagi 5 postari. Pai ce-i asta?

Tiparitura o sa dispara usor, usor, ai sa vezi, e un lucru bun insa, si e bine ca dispare ca prea se taiara copacii patriei intr-o disperare.
Nu o sa dispara complet, or sa ramina unele reviste si cele locale cam 5 ani pina la inceputul sfarsitului. Mai apoi... gata!
In alta ordine de idei ziarele astea nu sunt profesioniste, online cel mai citit cred ca e Gindul dar nu cunosc statisticile. Sau Adevarul?
Ziua e un ziar de 2 parale care face din tintar armasar si alimenteaza constant teoria conspiratiei, cred ca si online nu o sa mai reziste mult deoarece competitia online... alta mincare de peste.

Ce se intimpla cu RomTV online?

Claudia Matei spunea...

Am mai multe probleme... Ca sa si raspund...evaziv... nu cred (nu-mi doresc, ca sa fiu mai exacta) sa dispara ziarele in forma fizica... Cafeaua nu ar mai avea acelasi gust. Nu cred ca o sa dispara, pentru ca atunci toata lumea s-ar uita numai la filme si nu ar mai pune mana nici pe o carte.
RomTV online... Nu stiu, chiar nu stiu. Brb