duminică, 2 noiembrie 2008

Articole de (ne)publicat (IX)

Porcariile si nesimtirea sunt mana-n mana cu politica-politicul-politicienii. Joi, am asistat in sedinta Consiliului Local la o scena din telenovele, cu marimar in rolul principal si jose fernando jucat pe rand de unii consilieri. Cu mult ridicol, cu mult teatru, bocete, tanguieli si dragoste, cu multe alegeri si cu multa - prea multa ipocrizie.

Proiect privind consolidarea si amenajarea Spitalului Vechi ca si centru istoric si cultural. Frumos, mirobolant, aproape de nominalizat la premiile Oscar de Roman si, in cazul in care se va face, voi fi printre primii care-l voi lauda si promova (pe bune si fara bani). De intreaga smecherie va beneficia, in prinicipal, pesedista Nusa Chiriac. Nimic rau pana acum. Dar, din motive pe care eu nu le mai inteleg, proiectul a fost supus la vot, desi patroana Hotelului nu avea toate cele necesare – adica vreo doua avize. Ba, mai mult, specialistii Primariei au spus ca legea nu permite aprobarea fara avize si au anuntat oarecum ca alesii risca sanctiuni daca incalca legea. Nusa s-a dat cu curu de pamant pana cand proiectul ei a trecut la vot. Bravo ca a tinut-o pe a ei - pentru ca a castigat, desi argumentele i-au cam lipsit din exprimare. E interesant si cine nu a aprobat proiectul, dar cel mai interesant este ca Eugen Paulet, colegul de partid, i-a dat votul. Acelasi patron care, in urma cu vreun an si ceva, a fost suntat tocmai de Nusa, la fel de vociferenta si pe atunci si tot fara argumente. In acele timpuri, ex primarul voia sa castige alegerile cu un strand care sa-i ia fata lu’ pinalti. A venit cu proiectul, a venit si cu firma cu dedicatie – sempre (care, evident, trebuia sa vina la licitatie) – numai ca nusa a zis ca eugen nu o sa faca nimic, o sa fuga cu terenul de-a spinarea si ca ea e impotriva. A doua oara, a spus ca lasa de la ea si da votul, doar daca din proiect se scoate hotelul pe care sempre il putea ridica si i-ar fi distrus ei biznisul. Am uitat sa spun ca si nusa a votat, desi interesul e clar direct si legea interzice votul.

Cu alte cuvinte, astept primaria sa se auto-sesizeze. Sa anuleze votul in interes personal, ca la betoniera – ca doar legea nu-i muma pentru unii si ciuma pentru altii -, si sa-i sanctioneze pe cei care au ridicat doua degete pentru un proiect fara avize.

Morala din concluzie: politicienii sunt niste curve. Bravo pentru sempre, eu nu i-as fi dat votul nici intr-o mie de ani. Nusa a castigat doua batalii in doua mandate impotriva multor consilieri barbati. Cei care i s-au impotrivit au si pierdut alegerile, deci femeile rules. Votul legal sau nelegal nu va avea urmari asupra celor care au incalcat legea, asa ca hai la vot cu mic cu mare.

PS: Si ca sa nu mai scriu inca un articol de nepublicat, tin sa precizez ca unii ca – iftimie pd-l, cazan pndc si chiar primarul leo – au facut taraboi pe cresterea pretului la caldura data de tatal zanei surprizelor (cea pe bune). Departe de mine sa zic ca trebuie crescut tariful sau sa-mi dau eu cu parerea daca societatea fura sau nu, dar iubesc momentele de dinaintea alegerilor cand unii se bat cu pumnu’n piept pentru dreptate si cinste pentru romascanul platitor de taxe, cand, in urma cu nu stiu cati ani, au aprobat cu nonsalanta contractul si, de atunci si pana acum, au mai aprobat scumpiri de pret la firma cu pricina. Te mai pui la un pic?!

2 comentarii:

un'A'mic spunea...

totul bine, insa trebuie sa recunoastem ca cele doua avize ale nusei nu sosisera INCA, dar fusesera deja solicitate. adika, sa nu cautam nodul neaparat... daca si avizele alea erau, toata povestea s-ar fi rezumat la un 'cine este pentru?'

Claudia Matei spunea...

Eu vorbesc de principiu, pentru ca oricum fara avize nu ar putea incepe lucrarile. e o chestiune pur de principiu cum in cazul unora se aplica legea, iar in cazul altora se... aplica. E ilegal, dar corect. Asta-i legea.