duminică, 9 noiembrie 2008

Sar’mana frumusete

Sambata. Mihail si Gavril pentru unii. Ziua lu’ tata pentru mine. Lansare pe scena culturii pentru altii. Ne oprim la ultima, ca celelalte s-au lasat cu bautura si veselie. La ultima, s-a lasat cu invidie. Printre multe fete bisericesti, prea multe as spune eu - dar de inteles atunci cand vine vorba de nevoia de a-l avea, in momente de cumpana, pe Doamne Doamne mai aproape pentru cei multi – am dat peste multe chipuri frumoase. Una dintre cele care mi-au rapit privirea a fost tocmai fata lansatorului. O bomba de cinci metri (a se citi inaltime), cu fitil de trei metri (a se citi picioare) si multe alte calitati explozive. Cea de-a doua este artista Angela Similea. La 62 de ani, a eclipsat o sala intreaga prin modestie si o frumusete rara tocmai prin naturaletea pe care doar un artist o poate intelege. Nu este frumos sa spui varsta unei femei, dar cand arati “in halul acesta”, nu stiu daca politetea isi mai are rostul. In fine, de dupa si printre musafirii de seama am mai intalnit si alte femei rapitoare, dar nu le pot da numele deoarece ar considera gestul un abuz al meu sau o incercare nereusita de a iesi in evidenta prin calitatile lor.
Foto: ZdR
Culmea, stand la masa cu lumea buna a orasului, am gasit si minti necioplite, care considera ca frumusetea este cheia succesului. Ca daca esti frumos, le ai pe toate. Ca daca esti frumos, ajungi mare. Ca doar frumusetea te poate purta pe culmile gloriei. Ma intorc la cativa prieteni, care credeau, acum ceva vreme, ca unele d-re care apar la tv si fac pe proastele sunt chiar proaste.
Pacat ca frumusetea trebuie sa fie insotita de prostie pentru a face rating. Pacat ca mai sunt din cei care nu pot aprecia frumusetea oamenilor. Interioara sau exterioara. Pacat ca dam cu piciorul in masa, pentru ca mancarea comandata la restaurant nu e ca la mama acasa. Pacat ca apreciem valorile dupa imbracaminte, dupa zvonuri si dupa presupuneri de doi lei ridichea. Pacat ca existam doar ca sa nu-l putem aprecia pe cel de langa, pentru ca el trebuie sa fie mai prost sau mai urat, pentru ca noi sa fim perfecti.


Ramaneti calmi. Brb.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Tare articolul, ca multe altele.