luni, 10 noiembrie 2008

Mare e gradina ta leule!

Leul a incurcat gradina cu flori din ograda proprie cu cea de la zoo, considerand ca e rege nu numai la el acasa, ci si in jungla orasului. Asa se face ca unele lucruri care put nu a levantica, ci a portocala mucegaita, sunt scoase din discutie pentru ca muritorilor de rand ca mine si ca altii sa li se vare pe gat o mandarina. Mica si cu multi samburi. E drept dulce, dar cand pretul platit este cel al portocalei mari si coapte, parca mandarina are gust de grapefruit.
Prinzand un pic de curaj, un pic de tupeu, un pic de forta centrifuga, leul greu al romanului a intrat in hora si tine pasul bine cu jucatorii vechi. Singura greseala este ca acesta nu a invatat inca faptul ca hora nu-i doar pentru tarani, ci e pentru toti muritorii, iar regula jocului e una simpla: fie joci cum canta fanfara, fie te duci la mijloc, sa joci doar cu ai tai. Fara a fi insinuanta, consider ca, in ultima vreme, multe din apucaturile vechii conduceri au fost preluate din fuga dupa voturi de actuala conducere, pe modelul ca daca ex-ul a rezistat pe metereze opt ani, nu o fi prea greu nici pentru domn profesor. Corect, dar cand lectia invatata e doar tocita, atunci nota nu e zece, e doar de trecere.
Mare e gradina ta leule, insa multi incep sa sara gardul! Asa e in politica! Nu te mai pui ca o licitatie de 12 miliarde este castigata, fara doar si poate cinstit si cu mare transparenta, tocmai de o firma “partenera”, exact asa cum partidul si ex-ul dadeau lucrari tot pe baza de dedicatie… muzicala. Sunt lucruri pe care toti le intelegem, dar trebuie sa facem si ce trebuie. Adica sa fim mai mult oameni si mai putin hiene, pardon lei paralei.

Ramaneti oameni. Brb.

Niciun comentariu: