luni, 10 noiembrie 2008

Pin de-as fi, cazanul l-as ciupi

Iubesc politica si politicienii de carpa. Mai ca-ti vine sa stergi cu ei podeaua din toaleta publica sau pantofii plini de colbul de pe ulitele municipiului Roman. In fine, fara nicio legatura cu prima parte a discutiei, nu pot sa nu ma bucur cand vad uniunea si comuniunea dintre partide si politicieni, acum, peste prag de alegeri, cand unii se impiedica si altii dau cu capul.
Domnul PIN a iesit din hibernarea ursuletilor mai devreme si s-a dus printre hiene, pardon, printre albinute. Cum imnul psd vorbeste despre “pesedeul e pentru om ca albina pentru pom”, consider ca venirea ursuletului aproape de stupul cu miere merge ca unsa, adica asemeni untului pe painea neagra. PIN vrea cu social democratii care, mai deunazi, adica acum vreo patru luni, erau printre cei care furau mai putin decat puteau ceilalti vota. Extraordinara schimbarea de barlog, dar eu sper ca PIN-ul sa nu caute prin containere dupa resturi de mancare si nici sa nu spuna prea curand, nesatisfacut, “mor mor”.
Domnul cazan a lasat crucea langa biblie pentru a o lua la fuga pe E85 in cautare de drumuri mai asfaltate. Din gama larga de politicieni l-a gasit tocmai pe deputatul dorin(el) de care isi batea joc pe la locale, despre care spunea ca doarme prin parlament si pe care-l condamna pentru afisajul de doi lei, dar mare cat o zi de post. Dar vremurile s-au schimbat, iar securea razboiului a fost ingropata sub asfalt, dublat cu driblura de… La facut drumuri, pardon trotuare, nu ma pricep ca v-as spune exact cum e cu stratul de uzura.
Ce nu am inteles este de ce PSD nu se afiseaza cu PC-ul din Roman. Din cate stiu eu, sefu’ de la PC era mare patron sau administrator sau supervizer la casino. N-ar fi rau ca pesedistii sa scoata maruntisul de prin buzunarele fluturande, sa-i joace la ruleta, si din castiguri sa dea pachete, asa cum fac alte partide mai avute. Dar, codru-i frate cu romanul, iar politicianul se face frate si cu dracul pentru a trece puntea.

Ramaneti votanti. Brb.

Niciun comentariu: