luni, 10 noiembrie 2008

Mereu aproape de tine

Mereu aproape de tine este sloganul unui post local de tv. Faza ca jurnalistii e mai destepti decat multi din politicieni nu mai uimeste pe nimeni. Nici ca politicienii e mai smecheri si mai dotati, ca le dau peste nas jurnalistilor de nu se vad sau de vad stelute verzi, nu mai e de noutate. Ce ma mira pe mine este lipsa de originalitate in sloganurile de succesuri din campania actuala, parca toti au copiat unii de la altii. Doar politica e una singura, macar din patru in patru ani, cand toti ne promit marea si sarea.
Sa luam, de exemplu, site-ul ZdR, care vine cu o oferta acoperitoare de mesaje subliminale pentru mine, alegatorul indecis. In cap de lista sta cocotat dorin(el) sau sorinel, depinde pe ce se sprijina. “Alaturi de tine, pentru o viata mai buna”. Unul e alaturi de mine, al doilea este pentru o viata mai buna. Incantator, absolut mirobolant, mai ales ca lipseste de pe galben sigla partidului pierzator. Prietenii stiu de ce!
Urmeaza, in stanga, ca partidul, senatorul chelaru. El e doar ‘alaturi de tine” si nu e pentru o viata mai buna, ci “pentru parlament”, unde clar viata e buna (si grea cand nu esti la putere). La mijloc, intre cei doi experimentati sta alin lucian (din nou fara emanuel) antochi – “vino cu mine in parlament’. El nu e nici alaturi, nici nu traieste bine, nici nu-mi promite un salariu mare, ci o excursie, sper dus-intors, la Parlament. Eu m-as duce la Parlament, sa pap si eu la cantina, sa ma plimb cu metroul, sa vad capitala si sa vin repede acasa, sa scriu despre muritorii de foame. In fine, singura problema este ca daca mergem toti cu el in Parlament, unde o sa dormim? Sper ca portbagajul la bmw x5 e incapator… Stiu, oamenii buni incap.
Nu stiu inca la pedele cum e cu sloganul (sper sa nu ne promita nimeni termopane termopane sau replici de genul votul tau e in copac, tac pac), dar promit ca vin cu analiza pe text si sigur am ceva de comentat. Pe mine m-au analizat unii suficient, e randul meu. Dar si maine mai e o zi. Chiar lunga.

Ramaneti curiosi.Brb.

10 comentarii:

un'A'mic spunea...

PD-L u' nu e PE MAINI BUNE? Misto analiza sloganurilor, se vede munca de copywriter aici:D dar tu esti o carcotasa mica, asa ca era normal sa te bagi in analiza:
1. "Vino cu mine in Parlament...lasa-ma pe mine acolo si tu DISPARI!"
2. “Alaturi de tine, pentru o viata mai buna... a MEA, nu a TA...looser!”
3. "Alaturi de tine" este Chelaru? Stim cu totii, e chiar dupa colt.
4. "Pe main(e) bune" ar fi destul de amuzant, numa' ca mainile portocalii, medical vorbind, numa' bune nu-s... semn de boala :)

Paul spunea...

de ce nu-ti pui un contor de trafic gen http://www.histats.com/?
Sau folosesti Google Analytics?

Claudia Matei spunea...

@a mare: e pe maini bune, dar e slogan national, ca si pedele tine cu tine. Io vreau cele locale si nu sunt carcotasa, pe slogan in campanie mi-am dat licenta, desi aici nu vb ca un specialist, ci ca o invidioasa. Las ca vad ei
@paul sava: am contor, pe analytics.

Anonim spunea...

Faza este ca din textul tau, cel mai putin lipsit de originalitate este chiar sloganul Rom TV, care seamna mai mult decat izbitor cu cel al unei televiziuni adevarate, nu de cartier. Antena 1- Mereu aproape.

Claudia Matei spunea...

@anonim: n-ai inteles nimic. Nota 4, asta ca si gluma de primar. Plecasem de la ideea coincidenta simpatica dintre sloganul tv si cel al unor candidati. Reformulez, romtv a copiat sloganul de la a1, culorile (invers) de la protv (mai apoi preluate exact si de cns), iar candidatii au dat copy paste de la cele de mai dinainte. Vezi, pana la urma subiectul e tot acelasi. N-ai cu cine, n-ai cu cine. Brb.

un'A'mic spunea...

si PRM-ul de unde l-a copiat" NOI N-AM FOST LA GUVERNARE!" muahaha!

Claudia Matei spunea...

@un a mare: de la pin, parerea mea, care zicea, mai deunazi, ca "nu pot ei fura, cat putem noi vota" (de fapt, se facea referire la alte partide, nu la cele care au fost la guvernare).... Oricum, dezbat acushica si varianta prm. Brb

Anonim spunea...

alin lucian (fara emanuel) antochi te invita alaturi de el in parlament....sezand pe "tron". Consultantul a fost foarte inspirat aici, a surprins omul in momentul de maxima relaxare. urmatorul pe lista si preferatul meu...dorin(el) ursarescu, fotoshopuit, frezat, cu o figura un pic emo-spre-homo, inca afectat de...cum sa ma exprim elegant...gang-bang-ul pe intuneric, prin care a trecut la locale (se vede treaba ca moartea i-a furat lumina). In rest, no comment, vorba aia: Ei cu Ei, Noi cu ale noastre, nu de alta da PDL Tine In Tine

Claudia Matei spunea...

@ursuletz: atacurile directe asupra unor candidati nu sunt acceptate, decat daca sunt pertinente. Faptul ca unii sunt cu unii si altii cu nimeni nu e un argument. Reveniti cu un comentariu "obiectiv", altfel va reamintesc ca sunt singura care am voie sa-mi dau cu parerea partinitor. Sunt sigura ca imaginatia va permita un comentariu si la adresa unor candidati PD-L. Uite, ca exemplu, incep eu: au batut afisele cu multe cuie in scoarta copacilor... in timp ce planteaza din incheietura paduri de salcami. Salcamii cu codru, noi frate cu politicianul.

Anonim spunea...

Mda, promit ca am sa fiu mai atent si la materialele PD-L. Sa vad cine are fapte bune pe manute...Bine asa sefa? Nu de alta da nu e frumos sa prind avioane, vorba cantecului: "nu vorbi fara sa stii / nu hali mereu ce auzi de la altii" sau ceva de genu'.