joi, 19 noiembrie 2009

Votul invelit in ciocolata

Mai toti oamenii pe care-i intalnesc ofera diferite pronosticuri. Eu sunt convinsa de un singur lucru: in Roman, in Neamt, Basescu se va detasa convingator de mult de ceilalti contracandidati. Chiar daca oamenii nu-l vor pe Basescu, el va castiga aici. Mai multe voturi, nu neaparat si un nou mandat. Va castiga pentru ca, in ciuda valului rosu sau galben ce se poate asterne peste pleoapele unora, nu se poate sa nu se vada ceea ce s-a facut.

Intotdeauna Romanul a avut o realitate a sa, invelita de maromota in staniol. Niciodata electoratul romascan nu a oferit cuiva o garantie, asa ca toata aceasta alergatura dupa voturi nu este nimic mai mult decat nevoia oamenilor din partide de a-si asigura - lor si familiilor lor - un viitor. Macar la fel de prost ca prezentul. Din pacate, putini sunt cei care mai cred in ceva, in conducatorii lor. Cei mai multi sunt manati de frica. Nici ei nu si-ar vota liderii, dar nu au de ales. Daca ei nu voteaza, ajung ceilalti la putere si “pleaca ai nostri, vin ai vostri”…

Ieri am aflat ca un politician i-ar fi “aruncat”, la ureche, unui coleg de serviciu ca daca nu va vota cum trebuie, s-ar putea sa manance de pe jos in primavara. Nu dau nume, spun doar politician – un termen general -, pentru a reitera, daca mai era nevoie, faptul ca, de cele mai multe ori, in spatele unui zambet caraghios, se ascunde o marmota. Intotdeauna pregatita sa-ti insface votul din mana, sa-l dea prin ciocolata, sa-l inveleasca in staniol si sa-l ofere cadou trantorului din stup. Mai departe, in stup, ca si in partide, lingaii au scopul lor: limba aspra curata ciocolata, sub dulceata careia intotdeauna se regaseste cel mai dulce ravas: votul.

“Consumul in exces de ciocolata poate dauna grav alegerilor”

Ramaneti dulci. Brb.

Niciun comentariu: