miercuri, 18 noiembrie 2009

Sacosa cu voturi goala

Si in campania asta, ca si in celelalte am vazut si auzit cu zecile. Nu ma mai mira ca unii dau zahar si altii galeti, cum nu ma mira ca unii fac cheta publica sa cumpere voturile. Le cred pe toate si, totodata, nu ma intereseaza niciuna. E mai greu sa ma gandesc care fura mai mult, cand e mai usor sa votez in functie de interesul personal, credinta sau, asa cum am mai facut-o - la nimereala sau dupa bunul plac al instinctului meu de fata mare.

Ma amuza cum roata politicii se invarte tac tac tac, cum instrumentele pe care, odata, le foloseau unii sunt acum in mana “dusmanului”, cum vechea zicala “sa moara si capra vecinului” e mai proaspata si mai vie decat apa ce curge la robinet… Momentele succesului devenit insucces, a faimei devenita povara sau a grandorii transformata in dictatura sunt, atunci cand stai in pat si tastezi in gol cuvinte pe ecran, doar amuzante.

Trist este cand cobori din pat, cand vrei sa mananci si nu ai ce, cand vrei sa-ti fie cald si nu ai unde sa te ascunzi si cand vrei sa traiesti linistit, dar afara trepadusii partidelor bat din palme invocand citatele din programele politice mai ceva ca duhurile sfinte.

Ramaneti cu burta plina. Brb.

Niciun comentariu: