miercuri, 25 noiembrie 2009

Candidatilor… dans

Sa ne imaginam. Suntem la o dezbatere cu cei mai tari candidati la functia de presedinte. Spuma candidatilor, adunata cu mot intr-un singur loc- Parlamentul, in timp ce sute de camere le filmeaza fiecare por, din toate ungiurile inventate de la Matrix incoace. Suspans maxim. Cuvinte taioase, respiratii greoaie, calm crispat si…parul/suvita rezista. Ai putea sa crezi ca ochii tuturor romanilor stau atintiti pe dezbatere, ca fiecare fraza ajunge in timpan, iar de acolo este macerata de neuroni pentru ca, in final, informatia sa fie pastrata sau aruncata, in functie de importanta ei.

Sa ne oprim acum din a ne mai imagina. Realitatea. Trei candidati vaduviti de fanii lui “Dansez pentru tine” . Asta s-a intamplat la dezbaterea – marea confruntare – de saptamana trecuta. In timp ce programele, proiectele, acuzatiile si glumele zburau de la un candidat la altul, jean de la craiova (sper sa nu gresesc) facea reting si tinea ritmul euroilor, batand tacticos fundul unei alte dudui (nu stiu daca si ea era din craiova). Asta da dezbatere! Asta da dans! Asta da candidati! Asta da tara!

Candidati, dansati pentru mine… pentru votul meu!

Candidatilor, dans!

PS: In turul al doilea mai sunt doar doi candidati: unii ii numesc jucatorul si marioneta. In marea finala de la emisiunea Dansez pentru votul tau, probabil ca jucatorul o s-o joace pe udrea la o batuta, iar marioneta o sa o faca pe ventrilocul dansator pe sarma, dar mai degraba la bara – in fata penelistilor si pentru votul lor.

Ramaneti dansatori. Brb.

Niciun comentariu: