luni, 22 martie 2010

Dosarele X si cromozomul XY

V-am spus sau nu, saptamana trecuta, ca mai bine ne aruncam cu totii in Dambovita ?! Zis si facut. Eu n-am avut drum, ca Neamtu, prin Bucuresti, dar social democratii au facut sir indiano-democratic si, cate unu’ - cate doi, au facut baldabac pe unde au apucat : in albita, in jacuzzi-ul vecinului… Cei mai simpatici sunt cei care doar isi inmoaie usurel laba piciorului, de frica sa nu dea de vreun vartej. Astia sunt cei care parca s-ar spala, dar parca inca nu put suficient.

Dupa ce-am facut revista presei astazi, intr-un mod tare temeinic, adica citind din scoarta-n scoarta, din titlu in semnatura si de la stanga la dreapta, am ajuns la aceeasi concluzie : la psd se coace in cuptorul ros incins un dosar x, umplut cu gogosi si gem, de-ti gem papilele in gura si-ti sar orbitele din creier. Alienii nu exista, dar egzista alte spirite, inalte si inaltatoare, unele purtand cate o coasa si o gluga neagra pe ochii pleostiti de atatea lacrimi de durere ca n-au mai ajuns la putere. Spiritele astea rele foc si-au facut de cap si au bagat mare zanzanie in sanul partidului, in afara lui si in presa. Ptiu ptiu, sa nu ma deochi de tot.

Ce am invatat eu. Niciodata sa nu spui niciodata. Ce n-am inteles eu ? Chiar nimic. Daca pana acum, social democratia era, pentru mine, ca o carte deschisa, de-acuma parca e cartea sfanta, din a carei buche nu mi se zamisleste in mintisoara nicio idee care sa urmeze un fir al logicii socialiste.

Rezumatul dosarului :

  1. N-am inteles cand a plecat Chelaru de la interimatul PSD Neamt, dar am bagat de seama ca functia o detine in mana acum Victor Surdu. De fapt o tine acum, de ochii lumii, ca oricum n-are cine sa mai stea pe jilt, care mai de care fugind unde vad cu ochii, adica la independentii lui basescu. Trebuie sa-l urmaresc ca un paparazzi adevarat pe Surdu, ca nu cumva sa fiu orbita si sa nu vad cand dispare si el. Victor, pe numele mic si intreg Raul Victor Soreanu, spune clar ca nici el nu vrea sef la Neamt, ca acolo trebuie sa fie un pietros nemtean de-al lor si nu un importat. Corect eticeste si traditionaliceste, daca nu am lua in considerare ca si un romascan de-al nostru, cu tot cu fesul sau, si-ar dori sa conduca, dar cam bag mana de seama ca sprijin primeste, iar, tot din pupa.
  2. El pupa poala popii, popa pupa poala mea. Dictie de aur, minte luminata. Revin la senatorul Chelaru, nimeni altul decat cel care, mai acum vreo doua luni, si-a dat demisia de la sefia PSD Roman si a plasat fraiele motorului social democrat musatin in mana tractoristului (nu e deloc in batjocora, mai ales ca, din ce-am vazut, omul e bun in meseria lui, nu cea de tractorist, ci de specialist in agricultura – agricultura e rea, ca nu se mai face in Roman-ia). Azi, aflu ca s-a intors « acasa » singurul sef pe care PSD Roman l-a avut vreodata – Chelaru, ca celalalt sef - numit si ales de social democrati pe mutitelea saptamana trecuta – se pare ca are ceva de recoltat pe alta pasune. De fapt, nu stiu exact ce are de facut, dar de condus partidul nu-i arde si nu-i parjoleste miristea. Printr-un ziar am citit ca din motive numite presiuni personale n-a mai putut, semn ca, probabil, nu-l lasa sotia. Gurile rele spun ca nu-l lasa fiica, prietena cu fiul lui Tarata, care si-a luat si el insula in spinare si fugi, tot acu’ vreo luna, la Munte-anu si la independenti. Cine mai stie, oricum Balcan a intrat in analele Romanului, avand cea mai scurta domnie, de doar sase zile… Oricum e mai lunga decat noaptea de presedintie a lui Geoana.
  3. Independenti spuneati ? Avem si din acestia… Romica Rotaru e cel mai cel, nici gura nu-i miroase. Apropiat al lui Munteanu, umbla vorba ca n-a vrut sefia de la Roman, pentru ca o sa primeasca una si mai si. Sefia la noul partid, ala cu progresul. Pentru Leoreanu, plecat din PSD, primit in sanul PeDe fara cratima Le, a functionat foarte bine, chiar cu succesuri. Nu se stie de cate ori merge ulciorul la apa, dar merita udat.
  4. Pana acum nu ma surprinde nimic. Poate doar reactia lui Balcan, dar auzisem acu’ ceva vreme ca, inainte sa primeasca tiara de presedinte, ar fi vrut s-o tuleasca din consiliu judetean... In fine, ma conving pe zi ce trece ca nu voi mai scapa de PDL, astia de la PSD se omoara intre ei, in loc sa se lupte cu inamicul. Nu ma mai scriu in partid. Nu ma merita…

Cine e cel care da sexul partidului ? Sunt sigura ca stiti raspunsul...

Update : La telefon cu un prieten, am aflat ca astazi, asa ca de luni, si-a dat demisia din functia de vice la psd si consilierul Farcas – studentul, cum i se spune in blogosfera. Probabil ca e de bine. Mai vedem pana in vinerea mare cine mai ramane … Punem un pariu ca o sa fie post mare si rugaciune la poalele psd-ului ? O sa fie ca-n bancul cu bula, la examen.

Bula iese de la examen. Colegii il iau cu asalt, imediat dupa iesirea din sala : - Ei, Bula, cum a fost ? – Ei, cum sa fie, spune Bula. Ca la Biserica… - Cum Bula ca la Biserica ? – Foarte simplu. Cand intreba profesorul, ma inchinam eu, cand raspundeam eu, se inchina profesorul.

Ramaneti indosariati. Brb

2 comentarii:

cipslim spunea...

Acuma cica Lucian Micu a demisionat din functie. Si Chelaru zice ca il da afara pentru ca e insolent si si-a permis ca sa pateze onoarea imaculata a partidului.
Treaba e oabla cum s-ar spune.


Auzi, dar de ce scrii asa de intermitent, noi cum mama dracu sa urmarim?

Claudia Matei spunea...

Si george balan a demisionat si, cel mai probabil, sirul se rupe aici... De fapt, nici nu stii la ce sa te mai astepti. Eu nu-s cu dosarele x, nu dau in paranoia, sa cred ca se joaca cineva cu violetul in partid. Cred doar ca situatia actuala nu este gestionata "bine" de chelaru. Nu cred ca trebuie sa planga, dar nici atitudinea pe care o are nu cred ca e super normala... In fine, ce stiu eu... De scris, asa cum stii, scriu la nervi. Acum am nervi, dar nu am timp. Brb