joi, 18 martie 2010

Doamne ajuta !

Inger ingerasul meu, ajuta-i te rog pe parlamentarii nostri sa doarma linistit in scaune si sa uite de cele rele de pe pamantul nearat si parjolit al patriei. Da-le lor de toate, ca sa nu mai fure de la noi. Arata-le calea cea mai scurta spre preamarire si viata fara de griji si iarta-le lor pacatele care, in mod sigur, nu le-au facut, doar asa, spun si eu - preventiv. Invata-i pe ei ce e binele, ca sa intelegem si noi ca nu o ducem rau, ci ni s-a predicat din biblia gresita.

Stati linistiti, nu-s vreo evlavioasa. Doar preacinstita si preauimita, dupa ce am citit apelul la rugaciune al unui parlamentar, care vrea o zi libera pentru noi, cre(s)tinii, ca sa ne rugam. Uita, probabil, ca rugile noastre, ale boborului, se inalta catre cer de fiecare data cand ii vedem pe la televizor, calare pe microfoane pe la manifestarile comunale sau la chiolhanuri, cand beau vinul mai ceva ca pe mir. Si atunci noi ne rugam pentru mantuire, iar ei pentru un nou mandat.

Foarte tare ! Astept cu mare interes amendamentul pesede la acest proiect de lege, prin care sa ni se ceara sa ne rugam in acea zi pentru ceva anume. Ca rugaciunea sa fie una unitara si sa nu fie incurajate magiile violete, ci doar apelul la divinitate pentru izbavirea dosarelor penale… Si uite asa, plin de propasire si in ruga soptita, neamul nostru va supravietui mai ceva ca pe Arca lui Noe, condusa de marinarul care, sa nu uitam, ne-a vandut flota sau ne-a plouat tara. Nu-mi aduc aminte exact rima, dar aici este cufarul de amintiri.

Ramaneti credinciosi. Brb

Niciun comentariu: