sâmbătă, 6 martie 2010

De-a baba leapsa

Mda... Nu era suficienta cata treaba mi-am facut eu, mi-au mai dat si altii... Stiut fiind faptul ca imi plac femeile, cred ca vestea a ajuns pana la Sibiu, altfel nu-mi explic de ce m-am trezit, tarziu ce e drept, cu o leapsa gigelitoasa (venita tocmai din citadela sibiana) peste ochii impaienjeniti de zapada...


Asadar, eu sunt de moda veche, mi-am tras si martisor, si baba (am auzit ca gaina batrana face ciorba mai buna, in timp ce mosii nu mai au asa de multi bani). Pe baba, in premiera anul acesta, am ales-o pe 3 martie (de obicei, preferam data de 4, dar se mai schimba oamenii; am ales dupa traditie 2 + 1, ziua in care m-am nascut). Pe 3 martie am stat ascunsa in birou, inchipuindu-mi ca afara e vara, cald, soare si tril de pasarele. Au incercat colegii sa-mi ofere o alta priveliste, despre o furtuna parca era vorba, insa eu o tin pe a mea. Baba mea fu calduroasa, numai buna de tinut in brate... Sigur anul acesta o sa-mi reuseasca tot ce mi-am propus. In caz contrar, probabil ca o sa curat totul in jurul meu, lucru deloc imposibil, dat fiind ca am mai avut astfel de "excese" de curatenie... sufleteasca.
Slava Domnului, spun eu acum, ca mi-am ales o baba devreme in luna lui martisor, altfel aveam o baba umeda, cu lapovita si ninsoare, care cred ca se traduce, in traditia populara, fie printr-un an plin de bocete, fie printr-un an cu mult mucegai.
Leapsa indeplinita - asta ca sa demonstrez lumii intregi ca sunt o babuta disciplinata.

PS: M-am saturat de iarna asta. Oricum nu iubesc iarna prea mult, pentru ca nu-i ca vara, dar iarna aceasta a fost chiar culmea...

Ramaneti traditionali. Brb

2 comentarii:

fotolucian spunea...

Babuta disciplinata?Simpaticuta ca intotdeauna.Crezi ca numai tu te-ai saturat de iarna?Si eu sunt satul,vreau caldura,haine subtiri.Am un Matiz si iarna abia incap in el,nu ca as fi supraponderal(87kg.)dar la ce haine de iarna am,sincer,nu stiu cum de incap in el.Felicitari Claudica si o primavara frumoasa.

Anonim spunea...

Peste tot ceva se-ntampla
Codri, dealuri se framanta.
Totu-n jur inmugureste,
Firul ierbii frumos creste.

Zumzait de albinute,
Sforait de brotacei,
Clipocit de furnicute,
Zarva mare-i printre ei.

Ce se-ntampla? Ce e oare?
Zarva asta asa mare?
Ce sa fie? Nu-i nimic!
Primavara a venit
Si natura s-a trezit!