vineri, 12 februarie 2010

Mitul tatilor de fete

Azi o dau in filosofeala, dupa ce am citit cum ca nu mai e la moda, nu mai e trendi, nu mai e cul, ca barbatul sa ceara mana fetei lu’ tata socru. Mi-am adus aminte, automat, ca-s fata de tata si ca parintii mei n-au avut mai nimic de obiectat la viata mea, dar ca… si-ar dori, macar la nivel de intentie, sa cunoasca planurile mele…

Cugetari logice : Nici eu nu cred ca tata trebuie sa ma lase, ci cred doar ca tata (+mama) trebuie sa stie. Restul tine doar de traditie si de o nevoie (fireasca) a tatilor pentru o garantie ca-si lasa fata pe maini bune. De fapt, voiam sa spun ca cerutul de la tata e, de fapt, o chestiune absolut misogina. Nevoia barbatilor de a detine puterea, de a avea ultimul cuvant. De ce nu se cere fata de la mama ?

Cugetari reale : Pana la urma, in viata reala, am inteles ca barbatii cer mana fetelor de la tati, iar femeile cer mana barbatilor de la mame.

Ultima filosofeala : faza cu ingenuncheatul in public sau inelul din paharul cu sampanie nu fac momentul emotionant, ci penibil de unic. Mai am si alte povete, dar nu le insir pe toate…

PS : Egzista o reclama la o cafea. Cafeaua e buna, dar reclama e tare proasta… nu e amuzanta, tot timpul astept continuarea ei... Hai sa o urmarim, dupa care sa urmarim ce vrea sa spuna poetul din mine.




  1. Tatal meu n-ar juca niciodata in aceasta reclama. Pentru nimic in lume.
  2. Niciun barbat cu toate rotitele acasa n-ar indrazni sa fie atat de relaxat atunci cand spune buna dimineata, fara sa fi spus « noapte buna » cu ceva ore inainte. De fapt, fara sa-si fi lasat cu o seara inainte buletinul, fluturasul de salariu si diploma pe masa din sufragerie.
  3. Nicio mama (n-ar trebui) indrazni sa faca pe smechera, cand fata ei bea cafeaua pe nemancatelea.
  4. In viziunea mea, reclama se termina altfel : tata ii toarna aluia cafeaua pe… sa le spunem pantaloni, in timp ce i-ar prinde gatul in usa si i-ar intoarce degetele pe dos, pana cand distinsul ar ingenunchea si ar jura, nu ca Basescu, ca niciodata nu se mai atinge de mine sau nu se mai apropie la mai mult de 100 de metri de casa.

Si se mai intreaba lumea de ce nu ma marit !!

PS2 : Reclama e filmata, cica, in New Jersey, in noiembrie 2007… Se explica multe… americanisme, de doi lei.

Ramaneti parinti. Brb

2 comentarii:

fotolucian spunea...

Tampita reclama,ai dreptate Claudia,eu personal nu as fi atat de calm.

Anonim spunea...

La mine s-a cerut nevasta singura de la tac-su. Nu ma semnez ca ma stii tu...ala de te iubeste vesnic :)