luni, 22 februarie 2010

Caruta… cu 3 picioare

Interzis membrilor de partid(e) !

Eram datoare cu un final de analiza pe pesede, un fel de lucrare de licenta, poate ma inscriu cu textul macar la alegerile viitoare (cica e batalie mare, probabil la cine sa vorbeasca mai mult, pardon - mai bine la microfon). Cautam momentul, iar azi nu e fix la tzanc, dar e luni.

C-a plecat Chelaru din fruntea PSD Roman, ca s-a mutat mai sus la Neamt, apoi a ajuns la centru, dar dupa ce el a ajuns sus, doi s-au dat cu fundu de pamant si au fugit in lume… nu comentez foarte mult, pentru ca nu vad inca schimbarea. Cine-si inchipuie ca acum, cu Ponta-n frunte si Geoana-n coasta, PSD va castiga alegerile, ori e naiv - ori inca mai crede in puterea flacarei violet. Ca sa castige, trebuie sa aiba , evident, cu cine (oameni) si cu ce (bani).

Indiferent cine trage caruta (si chiar nu ma refer la animalul numit bou, ci la calitatea de sef in sine – acum pe bune, chiar n-am nimic cu nimeni si nu mi-am propus azi sa stric ceva din echilibrul existent), important e ce ai in caruta. La Roman, caruta e plina de fan, iar fiecare pai de-acolo trage mai mult pentru el. Hai mai sus, tot mai sus pe capita, fara sa-i pese ca-i inteapa in partea dorsala pe cei de mai la fund. Important e sa vada ei soseaua, sa fie primii prinsi in furca…alea alea.

In PSD sunt atatia imbarligatori, vreo doi pe loc, incat ar putea sa se faca alegeri si chiar sa se inventeze aceasta functie. Pe langa imbarligatori, mai sunt si ofticosii, care-si tot iau jucariile si se tot fac ca pleaca acasa. Astia-s mai mult cu gura, mai putin cu munca.

Pe osia carutei abia se mai tin vreo cateva paie, tarate prin noroi, aruncate din caruta de paiele-nfipte. Paiele alea- nenorocite asa cum sunt - mai spera, insa, sa poata impinge la deal teleguta.

Prin martie se fac alegerile si la Roman, poate nu cu un singur candidat. Sau cu unul si restul iepurasi. Propun, pentru amuzamentul meu, sa deschidem larg gura si sa spunem aaaaa (pentru cei care n-au prins aluzia - A.A). sau sa rostim, impreuna, rau ratusca (ramurica) adica R.R - pentru cei slabi cu neuronul. Daca mai apar candidati, va mai scriu, pana atunci va mai pup !

PS : Sa nu creada cineva ca am ceva cu PSD-ul. Daca la PSD mai sunt niste paie-n frunte, la PD-L mi-e si jena sa aduc vorba, mai ales de unii de pe la piatra. Dar, pe scurt, i-as califica, pe unii - bineinteles - nu generalizez, tute proaste (scuzati pleonasmul) si lemn (de copac de portocal). Stiti voi ce am vrut sa spun. La pedele, chiar daca ghinonul lor e ca la ei in partid s-a rasturnat caruta, norocul lor e ca teleguta e cu tractiune pe (schimbarea la) fata si merge inchis, probabil au o cutie hidramata.

Ramaneti politic(osi). Brb.

Niciun comentariu: