marți, 16 iunie 2009

Cu mana pe inima liberala

Desi putini sunt cei care ma vor crede, azi mi-as inclina palaria, in cazul in care as purta un astfel de accesoriu, in fata lui Marcutianu, seful penelistilor nemteni – cel care si-a dat demisia dupa aflarea rezultatelor la euro-alegeri. Este primul gest onoros, de respect fata de mine ca alegator sau eventual simpatizant al PNL (nu e cazul meu, dar intentia conteaza). Chit ca vorbim de un gest de etica-onoare, cuvant dublu compus necunoscut pentru clasa politica, trebuie sa recunosc ca am pus botul si, chiar daca gestul ascunde altceva la “radacina”, Marcutianu e macar de apreciat. Este singurul pe care l-am vazut plecand cu capul sus, in timp ce o gramada de sefi si sefuti de prin judet se bat cu caramida-n piept ca nu au obtinut ce au vrut, dar o sa le fie mai bine pentru ca de vina pentru esec-uri este capra vecinului, care nu a murit de inima rea.

PS: Discutam acusica si de analiza unuI coleg pe tema rezultatelor, o analiza total subiectiva, fara de capatai si care, probabil, are la baza doar dorinta de a fi auzit.

Ramaneti politicosi. Brb.

7 comentarii:

bacilu' spunea...

Crede-ma nu a plecat cu fruntea sus ci cu coada intre picioare. Dar poate asa si-a dat seama cat de incompetent este.
Scorul obtinut in judet a fost de toata rusinea. Nici nu stiu ce a cauzat asta: implicarea sau neimplicarea lui Marcutianu.
Gestul cu demisia e tardiv, e ca atunci cand stii ca te va parasi iubita si-i dai tu papucii numai asa, ca sa fii primul.

Unknown spunea...

marcutianu e cel mai nevinovat din toata ecuatia asta cu rezultate naspa pt liberali in neamt la euroalegeri...
scaderea nr de voturi are explicatii cu cauza la altii:
- in primul rand dupa locale si generale, deci inainte de europarlamentare, unii primari pnl au facut pasul spre pdl; voturile nu se muta prtecum cartofii, dar totusi e evident ca odata cu simpatia politica a unor primari se muta si cea a apropiatilor, rudelor si a unor votanti...
- haosul din pnl neamt, dezorganizarea crunta, lenea unora etc s-au dezvoltat si pe fondul unei conduceri de desene animate; de un an si jumatate, pnl neamt a fost condus de interimari si - atentie!!! - navetisti gen norica nicolai sau stavarache de la bacau; fiecare din cei doi nominalizati avea si altele pe cap asa ca pnl neamt a fost pt ei ultima prioritate; mai veneau pe aici sa se dea mari...
acum cine a fost numit iar coordonator? cica stavarache :))
astia de la pnl nu au aflat ca in politica e la fel ca si la facut copii: tre sa fii acolo, calare pe problema...

p.s. - nu am zis nimic de ursarescu (care s-a vrut si el presedinte interimar fix inainte de alegerile interne din pdl unde a votat cu cel care l-a numit) ca sa nu starnesc patriotismul local al romascanilor;
pt mine, din punct de vedere politici - alta nulitate!

Claudia Matei spunea...

@bacilu': "cat de incompetent este?"... mor de ras cand ma gandesc la aceste cuvinte mari "competenta", "rusine", "etica" si altele. nicio competenta nu mai ajuta pnl sa se ridice din mocirla. si nu e numai cazul pnl. putin ma intereseaza daca a meritat demisia, dar macar el a facut-o. Ursa a pierdut de doua ori si... ne vedem la urmatoarele alegeri, cu aceeasi seninatate!
@daniel: de bun simt faza cu "navetistii", desi in politica nu ne mai mira nici naveta in acelasi partid, nici de la un partid la altul.
Brb liberal.

cip spunea...

Pe liberali i-a distrus ursarescu si cu fratii lui. Au in partid niste ciuveie de ti se ridica parul in cap nu altceva. Lipsea de la ei bulibasa Stanescu (al nou) si erau complet scosi de pe lista. Nu dau nume dar unii din ei au lucrat pe ici pe colo si romascanu cand aude de PNL zice: a ala unde-i bolovanu ala de mitica care a lucrat cu noi la IMR? Sa-i voteze masa ca eu nu-i votez. Asa e in politica acuma, care si-a luat oameni de valoare merge inainte, care nu ... Pa si Pu la revedere. Doctrina o fi ea buna da daca nu au cu cine sa faca treaba cine dracu-i voteaza?
Asa si cu altii: Basescu e mama noastra da cu curvele din PD-L eu nu votez. Asta e smecheria.
Eu am votat cu Nicolae Iorga iar. Nu era pe lista? Nu-i nimic, i-am facut eu casuta. A nu e viu? Nu-i nimic mai bun decat astia macar ramanem pe 0 in loc sa mergem in minus.

Unknown spunea...

@ cip
cu iorga? da-o naibii, mie nu mi se pare bun pilitician... il prefer pe caragiale. buni ar fi si rebreanu sau marin preda...

Anonim spunea...

cand ii aud pe cei de genul cip, imi vine sa ma cracanez de ras. a auzit el de Nicolae Iorga si s-a gandit ca ii da gata pe toti cu snoava cu casuta.
bravo domnule, sa votezi cu casuta ta, ca cei de pe liste sunt evident niste dobitoci care nu se ridica nici pana la genunchiul lu matale. dintre astia care tot latra aiurea ca nu au cu cine vota as paria ca o minoritate infima stie macar cine se afla pe liste. oricum la atata bezna din capul lor, la atata protest perfect inutil incep sa ma bucur ca cei cu astfel de mentalitate nu se duc la vot. protestati cu vehementza marita ca se pisha astia pe protestul vostru. daca vreti sa stai acasa ca va e lene sa cititi macar o lista de candidati, ca informarea voastra se reduce la ziarul cancan si ziarul de roman (a se vedea alegerile locale din 2008 cand tot romascanul il stia pe liste pe Suedezul si Puravu pentru nu-i asa, e cam greu cu cititul)ca suntetzi plini de scarba in superioritatea voastra augusta, mergeti la un mic, la o bere, tragetzi o ragaiala a sictir si mai scutiti-ma cu analizele si regretul ca nu avem dom-le un Iorga pe lista. N-are cine sa ne scoata din rahat asa ca hai sa ne tolanim mai comod in haznaua in care ne gasim.

cip spunea...

@ anonim
AAAA aceste cuvinte ne doare...
Bai, eu mi-am facut datoria, am fost la vot, nu am avut cu cine sa votez, am protestat. 70% au avut aceeasi pozitie ca si mine, evident ca multi nu s-au dus din lene dar daca ar fi avut pe cine sa sustina macar 50% din ei s-ar fi prezentat. Vina nu e a poporului glorios e a politicienilor deoarece ei sunt un esec, cu totii la un loc. Care e dreapta si care e stanga ca nu se mai stie, toti iau doar decizii politice de moment, e un fel de bascalie generala continua.
Eu sunt membru de partid dar nu am reusit sa strangem destule semnaturi, alternativa nu am avut, asta e.

@Daniel
O sa presupun ca nu esti la curent cu activitatea politica a lui Iorga.

La prezidentiale votez cu Duda ca e moldovean, Na! Si la turu 2 cu Vadim. Mai bine asa?