miercuri, 14 ianuarie 2009

Mare e gradina ta Zoo!

Unele minti plictisite isi fac blog, alte minti isi cata de treaba scormonind in felia de cozonac cu sau dupa rahat. Primarul Leo se plictiseste (aici o mostra din ce usor gandesti pe banul public). Acum vreun an, fostul primar a cheltuit multi bani pentru a bloca parcarea Primariei. Ba ca sa fie locuri rezervate pentru cei mari de la judet si capitala, ba ca locatarii blocau parcarile, ba ca.... Multe si nevrute. Bariera urma sa functioneze automat, dar pana una alta mergea pe baza de mana lu’ agentul de paza ce apasa butonul de rabatare. In fine, a plecat primarul, a venit leul, care a scos din functiune bariera: Sa fie pentru toti!, strigau glasuri de copii. Dupa cateva luni - in care s-a dorit sa fie bogatie, buna intelegere, fratie si pace - , leo a intors si el placa si a trecut la actiuni militarizate, tot pe bani publici, ca doar nu o aduce nimeni nimic de acasa.
Pana acum ceva vreme, se dorea o mare deschidere, contribuabilul sa nu se simta ingradit, incoltit, suparat. Acum, contribuabilul ar putea chiar sa nu mai vina, iar angajatii cred ca vor purta curand o zgarda de castitate, obligatoriu de culoarea portocalulului, vor emana miros de coaja rasa de portocale amestecata cu o felie de cozonac cu rahat, astfel incat sa fie recunoscuti de la distanta. In plus, prin acest mecanism aspru, niciun spion nu se va inflitra in cladirea Sfatului Popular unde, doamne fereste, sa vada ca acolo muncesc sau “imping aerul” niste oameni. Mare secret!
Cel mai mult imi place legitimatia provizorie de vizitator, ce se da doar in situatii “speciale” (ce dracu o fi insemnand asta???). Probabil ca tata leana nu o sa mai poata sa aduca lapte pe la unele compartimente. Foarte bine domnule! Sa fie disciplina! Dar, de ce disciplina pe bani publici? Ce vina am eu ca salariatii fug de la serviciu pana in piata sau ca primesc vizite de la rude sau prieteni?

Ramaneti cuminti.Brb.

Un comentariu:

Anonim spunea...

pai daca e cateii indisciplinati, sa le puna lesa. iar daca fuge de la munca sa stim si noi. cu vorba e clar ca nu merge pe la noi, asa ca gpsul din matura lui prigoana trebuie sa ajunga si la noi.