miercuri, 9 decembrie 2009

Inainte, in timpul si dupa numaratoare

Inainte de numaratoare a batut vantul… pe la sediile de campanie. In timpul numaratorii, s-a baut sampanie in numar mare (de sticle, de pahare si de oameni). Dupa numaratoare, s-au sters lacrimi de fericire si lacrimi de sudoare. Intre aceste momente, romascanii au stat acasa si au privit la televizor. In sediile de campanie, insa, s-a baut, mancat si… vomitat procente, nu neaparat in aceasta ordine.

Geoana presedinte

Ora 20.45, cu 15 minute inainte de afisarea exit-poll-urilor. In sediul de pe strada cu nume de voievod – Stefan cel Mare – se pregatea ceremonialul de investire a social democratilor cu functii. Geoana presedinte, iar nasul lor mai sus decat prajina. Cand nu esti din sistem, nu poti intelege bucuria afisata pe chip, pe maini si chiar si in par, probabil si in pantaloni, dar nu am dovezi. Se afiseaza cifra miraculoasa (parca erau numerele la loto) 51,6%: lumea se pupa, se strange in brate si topaie… Uraa, geoana presedinte. Curg paharele, se mesteca mancarea si petrecerea abia incepe. Asta am vazut, asta am povestit.

Barfa: Pana dimineata, mai multi social-democrati au mancat, dar mai mult au baut, impartindu-si functiile. Lautarii au cantat pentru domnul prefect, pentru domnul director, pentru domnul ministru si pentru domnul secretar. Dupa pahare fara numar, au venit pumnii. Ca-n orice telenovela cu actori frumosi, dar prosti, petrecerea n-a tinut decat trei orei, de la 3 la 6, cand, din trompeta, a rasunat goarna infrangerii.

Basescu presedinte

Ora 20.45, cu 15 minute inainte de afisarea exit-poll-urilor. In sediul portocaliu cu verde de pe bulevardul Roman Musat, fetze obosite, fetze triste, iluzii aproape risipite. Mult fum de tigara si intrebari fara raspuns.

Barfa: In timp ce ciuma portocalie primea jeturi de penicilina pe calea aerului vantos, aia rosii la fatza au dat buzna ca indienii la inamic si… s-au facut de rusine. Mai multi tinerei, cu tatici consilieri locali, au facut pe clovnii si golanii, injurand de mama focului tot ce inseamna om cu miros de portocala. Si au recitat baietii la sediul PDL toate injuraturile invatate din dictionar la limba si literatura romana, insotind cuvintele de gesturi… topaitoare. La schimb, au primit un film de pus la gazeta de perete si aplauze.

Dupa ora 23.00, cand unii social democrati se vedeau la Bucuresti, in jipuri si cu secretare la usa, la PDL se striga: “Romanul l-am castigat si tara la numarat!”.

PS: Ce am invatat noi dragi copii din asta? Ca eu nu am ce cauta in politica. Nici Basescu nu are ce cauta in politica, dar banuiesc ca el isi gaseste ceva de furat facut. Doar n-o sta iar cinci ani degeaba.

Ramaneti politic(osi). Brb.

Niciun comentariu: