luni, 9 februarie 2009

Bate vantu, masina’n dunga

Exista in Roman un personaj magnific si, fara sa intru in detalii personale si rau voitoare, o sa ma pun doar de-a curmezisul masinii proprietate personala pe persoana fizica, AF sau… Acum ceva vreme comentam de imprimarea, intr-un mod absolut narcisist, numelui pe fundu’ masinii. Acum, as dori sa fac o noua precizare. Pe vremea lui Carpusor, masina proprietate a firmei - facuta cu propriile forte de persoana fizica ce este - avea culoarea rosie, simbolizand bineinteles sangele care curgea, odata, prin taximetrie. Pe vremea alegerilor locale, culoarea a prins un iz palid, transformandu-se in galbenul ce descrie campurile pline de grane, ca semn al sprijinului vadit indreptat in semn de multumire pentru sefii de partide ce a(vea)u grija de drumurile judetului. Culmea, de ceva vreme, mai exact de cand a venit iarna care nu-i ca vara si a dat iama la portocale in piata, masina a prins culoarea vesela si chiar inspirata a lui orange.

Eu, ca o cunoscatoare a istoriei, ca o impatimita a bunului gust, trebuie sa recunosc ca ultima alegere chiar este una fericita. Masina are, in sfarsit, farmec! De ce o fi trebuit sa treaca prin atatea cosmetizari?! Eu, cand o sa-mi iau (ia) masina, o sa-i pun un pic de mov. Alb cu mov. Desi, cel mai probabil, o sa-mi permit doar o caruta culoarea lemnului de cires, insa "volanul" va fi mov.

Ramaneti colorati. Brb. 

3 comentarii:

Anonim spunea...

Iata ca am fost si in Belgia. S-au inghesuit toti astea din presa...normal daca e moca, de ce sa nu. Treaba lor. Dar nu asta e important. Potrivit corespondentului Rom TV in Bruxelles, citat de Europa FM, gruparea condusa de staful romascan a plimbat pe banii statului...sau a UE cei 2 redactori de televiziune si o directoare de ziar. Aceasta operatiune a fost in desfasurare timp de cateva, insa potrivit aceleasi surse...in camerele de hotel a fost haos...stii voi... Totusi cine reuseste sa mai aduca inca o sticla se ofera o recompensa de zeci de milioane de lei, pentru a putea platii salariile la angajati...mai mult sau mai putin angajati...Marea lor problema – stirea de la Bruxelles se “vinde” greu. Unii corespondenti au semnalat absenta unei ziariste, probabil era insetata. Nu-i asa ca-i interesant...? Vom revenii cu alte informatii in editiile noastre viitoare.

Claudia Matei spunea...

"astea din presa" s-au inghesuit nu pentru ca era moca, ci pentru ca au fost invitate/invitati. Iar faza cu camerele... erau pornite, dar nu erau haos, erau duble (a nu se citi mixte). Brb.

cătălinu™ spunea...

@Catalin(a): Fată, vezi că ţi-ai greşit semnătura. Iar cunoscătorii te-au identificat uşor după stil. Şi după agramatism. A, şi dacă faci un click aici o să vezi şi ce înseamnă agramatism.