joi, 1 aprilie 2010

Ironia pacalelii

Anul trecut, pe vremea asta, vorbeam la telefon, incercand sa aflu daca pacaleala care mi se servise de la prima ora a diminetii este pe bune. Pacaleala la care, evident, am pus botul pentru ca am mancat piscotul, era urmatoarea : Lucian Micu, Gabriel Farcas si Eugen Paulet isi dadusera demisia din PSD, din motive puerile, dar cand vine vorba de politica, cine mai sta sa analizeze logica actiunii... Gluma incepuse pe la 9 dimineata, insa lucrurile se precipitau, iar de la ora la ora mai pleca cate un membru. O nebunie. Cum sunam pe unul, cum se jurau si scuipau in san ca demisia e demisie. Pe la ora 17, obosisem de atata pacaleala. Era prea de tot gluma si nu mai radea nimeni. Pus mana pe telefon si sunat pe Carpusor, ca doar daca nu stia el, atunci cine… Omul mi-a zis ca-i gluma, dar eu nu si nu, mai ales ca ma sunau in continuu si alti « botanisti » care-mi confirmau faptul ca in politica se poate orice. Intr-un final, sun si la seful social democrat cel drept, stang si centros, senatorul Chelaru. Omul era prin strainatate – tin minte asta pentru ca toata lumea mi-a zis sa nu-l sun (de fapt si eu am « jurat » si « scuipat in san » ca nu-l sun), mai ales ca diferenta de fus orar era « consistenta » si, deci, neadecvata pentru astfel de « stiri ». Imi raspunde, ii spun dintr-o rasuflare ce si cum, incerc sa-l conving chiar ca eu stiu mai bine decat altii cum sta treaba, insa am obtinut acelasi raspuns : « D-ra, asa cum spune o vorba din popor, ati pus botul ». Evident ca nu m-a multumit raspunsul (omul nu era de acord cu mine !!!) si devenisem o neinteleasa, cand eu stiam ca daca ar fi fost o pacaleala trebuia sa se termine cu rasul de la urma, care nu mai venea.

Pe la 18.45, Lucian Micu, cel care isi daduse primul demisia, si imi vindea « ponturile », m-a sunat sa radem de pacaleala. Omul a zis ca la ce « gogonata » a fost pacaleala trebuia sa ma prind… Pacaliciul de mine... Insa, probabil, cand a vazut ca gluma la mine-n cap se ingroasa si devine ancheta, iar eu scol oamenii din somn ca sa mi se dea dreptate, m-a lamurit ca in viata o mai si furi.

A trecut fix un an. Lucian Micu, Gabriel Farcas si George Balan si-au dat demisia din functiile de conducere ale PSD, nu in aceasta ordine, dar eu respect firul povestii mele. Ironic, nu ?

PS : Numai eu pun botul la « glume », pentru ca unii sunt mai suparaciosi. Eu am furat-o acum un an si recunosc ca nu am purtat pica, insa anul acesta ziua pacalicilor va deveni istorie. Ca de obicei, ca sa gusti o pacaleala, trebuie sa fii situat pe partea buna a glumei.

Ramaneti pacaliciosi. Brb.

Un comentariu:

cipslim spunea...

Un zarzar mic, in mijlocul gradinii,
Si-a rasfirat crengutele ca spinii
De frica sa nu-i cada la picioare,
Din crestet, valul subtirel de floare.
Ca s-a trezit asa de dimineata
Cu ramuri albe µ si se poate spune
Ca-i pentru-ntaia oara in viata
Cand i se-ntampla-asemenea minune.


http://www.youtube.com/watch?v=IwT6M38osAE&feature=player_embedded