marți, 4 august 2009

Briza de criza

Din motive ce tin de criza (de personal), lipsesc o perioada de prin zona blogului in care locuiesc, pe sistemul o zi mai scriu, vreo doua mai stau sau… invers… Unul din motivele serioase este ca ma trezesc prea devreme si al doilea – cel mai important – totul si numai totul este vinA Lui… A mic.

Totusi, nu pot sa nu va impartasesc concluzia mea: romanii si Romania nu au nimic de-a face cu criza…Adica nu e criza mai oamenilor. Dovada cea mai buna si limpede ca apa marii este existentza, pe litoralul romanesc, a lui Vega… Un Hotel de numai cinci stele, unde pretul celei mai “necajite” camere este de doar zece milioane de lei vechi pentru o noapte de somnic…in briza marii…si un mic dejun. Necriza nu e ca exista hotelul, ci ca in acest weekend – vineri noapte si sambatata noapte - toate cele 125 de camere sunt “rezervate”…

Va invit sa faceti turul virtual, macar, pe site… Eu mi-am bagat degetele si, in maxim un an, sunt sigura ca-mi voi baga si piciorusele de provinciala in apa incalzita din una din piscinele nesimtit de atragatoare si racoritoare… Se mai inscrie cineva la pariu?

Ramaneti necrizati. Brb.

6 comentarii:

Neamtu' spunea...

inteleg sa fi spus ca te trezesti TARZIU din vina unuia, sau a altuia. Ca daca te trezesti devreme... nu-i bine, mi-ai dat cu firma in cap :(

cipslim spunea...

Pai de aia si pleaca lumea in Bulgaria, ca e mai competitiva piata si mai linistit. Acolo nu-i cu jepane cu manele cu dracu cu lacu. Chiar celevizat.

Ai fost la balci sa te tragi in umbrelute? Fa si un reportaj despre balci da nu ca astia de la CNS la 7 dimineata.

Sebi si atat. spunea...

Pai daca stau sa ma gandesc bine, romanul a inceput sa gandeasca ca puricul sau ca tantarul. Decit mort de foame, mai bine mort de-atata mancare. Ca nu se stie ce va fi maine... Sau, ca sa-l parafrazez pe maria sa, Pavel Stratan: "Ori traiesc putin da bine, ori mai mult da bine nu". Asa ca multi dintre romani fac un gest sinucigas, negandindu-se la ce-i va astepta la toamna (aterizare pe o bucata de smirghel..., tzepii de sub acesta si muuuulllttte suprize crizoase) si fac un hei-rup sa mearga la mare. E criza, da uite-te in bilci. N-are romanul bani? Ei zice ca n-are... Da uite-te cite cojoace se vand, citi sunt in umbrelute, "morishti si alte zghihuitori", dupa cum se exprima un agricultor venit la balci. A, ca domnii balceni zic ca nu e ca-n alti ani, asta vor zice an de an. Ar vrea ca intr-un scau sa urce 10 odata si sa-i incaseze cit pentru 20. Ca asa-i romanul. Putin lacom. Si teribil de fricos. Alo, domnu, drobu! pica drobu.... atentie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

cine a avut bani inainte de criza are si acum.sau doar asa sa adopte ideea-bai e criza ,nu ne mai luam la 5 stele luam la 3 ca sa nu parem sfidatori,asta ar insemna bun simt-ceea ce nu prea cred ca exista in lumea celor cu bani multi,ca nu ar mai fi devenit bogati daca il aveau.:D

Cezar spunea...

Drept sa-ti spun... Te-am pierdut. Nu mai esti pe nicaieri. De trei saptamini nici blogul nu-ti mai place... Despre criza am scris si eu si e de fapt un raspuns la ce ai scris tu... Unde esti?

cipslim spunea...

Dar chiar cat ai de gand sa stai in vacanta? Mai traiesti???