miercuri, 9 septembrie 2009

Barfe din lumea politica

Am rabdat, dar chiar nu mai pot. Nu am timp inca sa ma balacaresc asa cum trebe, dar doua cuvinte, tot va scriu... asa, sa va mai piara dorul de mine...

Intro

Saptamana trecuta, in timp ce gospodinele puneau zarzavaturi la murat, copii numarau zilele, AMR-ul, pana la inceperea scolii si muncitorii carau materialele in spinare pe putinele santiere inca nelovite de criza, romascanii aveau o noua grija. Un zvon lansat parca din fantana portocalie din fata Primariei, stropea orasul cu mirosul putred al mortii. Primarul Laurentiu Leoreanu a fost implicat intr-un accident de masina, in zona Bucurestiului. Asta a fost prima fraza, inainte sa se declanseze codul rosu, cel care, pe diferite surse, transformau zvonul intr-un thriller inspirat parca din filmele lui Hitchcock. Primarul era intr-o masina implicata intr-un accident in lant; mai apoi au aparut si primele victime; multe; un adevarat carnagiu, in care primarul, eroul principal, capata, cu fiecare nou apel telefonic sau la colt de strada, vanatai si rani pe tot corpul.
Peste toate, noi, cei din presa, n-am aflat ca sotia, ultimii, ci, in miezul actiunii, ne-am ros nervos pixurile, parca in speranta, total aberanta, ca gustul metalic sa ne inspire, iar pasta, de la sine, sa ne arate calea spre adevar.

Primarul

Nevoia de barfa sau macar de exagerare este tipica noua, oamenilor. Plictisiti sau cu un scop ascuns, inventam, adaugam sare si piper, nu dupa gust, ci dupa bunul plac, asteptand ca preparatul sa-l servim la creduli cu lingurita si fara apa rece.

Fiecare personalitate, persoana publica, sau, mai pe scurt vedeta, are partea lor de celebritate pe aceasta scena a bursei zvonurilor.

De primar, am vazut cu totii. A murit, a inviat, s-a inchinat si iote ca tot acolo e.

Carpusor, din avion

Acum ceva ani, un zvon asemanator a fost lansat din orbita in orbita si despre ex primarul Carpusor. Se parea, atunci, ca pe cand era in concediu sau o deplasare oficiala (nu-mi mai aduc aminte), avionul in care se afla s-a prabusit. Si pasarica zbarr de pe gard, in gurile larg cascate. Bine, atunci nu s-a facut mare tam-tam, pe sistemul ca "a vazut cineva drac mort"?

Chelaru, nas-case

Pe modelul fostului sef pesedist - adrian nascase - si senatorul chelaru a fost lovit in moalele capului cu zvonuri. Din punctul meu de vedere, au fost "ieftine" si chiar de bine. Despre el s-ar fi spus, asa cum recunoaste de altfel, ca si-a vandut casa (pe sume exorbitante) - chiar si inainte de a o termina - si s-a mutat la Bucuresti. Barfa e slabuta, eu as fi putut ceva mult mai tare.

Ursarescu, locul I cu coronita

Despre fostul deputat pnl dorinel ursarescu, actual presedinte al pnl neamt, s-au spus cele mai tari barfe. Ba ar fi incercat sa se sinucida, dupa ce a pierdut alegerile locale, si e internat la Socola, ba e legat in camasa de forta, ba a dat faliment si, de rusine, s-a mutat la bucuresti... Astea-s de la locale, ca la parlamentare se zvonea ca l-a lasat nevasta…

Fiecare cu nebunia lui, pana la urma!

Atat am avut de spus. Brb.

Un comentariu:

mystery spunea...

:))) interesant