duminică, 17 august 2008

Cine, cine, oare cine… Te voteaza mai mult ca mine?

Cine va candida la toamna din partea PD-L este una din intrebarile de pe buzele tuturor… de fapt mai ales ale celor care nu se dau cu ruj. PSD-istii risca sa-si rataceasca iar oile prin alte stane, iar PNL-istii castiga Ion Creanga, dar nu neaparat si comuna Roman. Ca-n orice competitie, castiga cel care nu are contracandidat, asa cum s-a intamplat in PSD, unde nu-ti trebuia multa carte sa te prinzi ca sansa reala era a lui Alin Antochi.

Alin Antochi are o mare problema – partidul. O fi el tanar si are cu ce, numai ca lupul din padure vrea sa devina iar rege al junglei, in timp ce lighioaiele padurii sunt in hibernare si se fac ca nu pot vota. Ursarescu are si el tot ce trebuie, dar si el sufera din cauza partidului, ala care a facut terci in troaca si ne-a dat noua oamenilor sa mancam. PD-L are, normal, si el o problema, are cu ce, dar nu si cu cine. PD-L e pe val, iar basescu dupa ape, dar nimeni din partid nu merge pe ape. Daca la functia de primar e nevoie de un bun gospodar, cu viziune, chef de munca si mana de fier, la parlamentare totul sta in… tupeu.

De bun simt si mai aproape de normalitate mi se pare ca cei alesi consilieri locali sa nu ia drumul bucurestiului. Politicienii trebuie sa aleaga ori carnatul, ori platoul voinicului. Buna alegere a facut PD-L in acest sens, numai ca cei nealesi locali ori nu vor, ori nu pot concura, din prea multe lipsuri. Singura sansa e cumpararea de pe la psd, ca aici sunt mai multi baroni, macar cunoscuti, daca nu iubiti. Ideea e buna, iar daca guvernarea va fi pesedista, atunci au impuscat doi iepuri: iepurasul jucator presedinte de tara si iepurasii deputati-senatori cu relatii in pesede. De moralitate nu vorbim, pentru ca nu exista asa ceva in politica. Totul tine de bani. Pana si calmul. E chiar parerea mea, chiar neavizata.


Ramaneti politic(osi). Brb.

Niciun comentariu: